Svatomartinské rohlíčky bez droždí: Nekynutá dobrota se jen rozplývá na jazyku
Svátek svatého Martina se odjakživa pojí s dobrým pitím a jídlem. V jedenáct hodin se otevírají mladá svatomartinská vína, peče se husa a jako typické pečivo se připravují svatomartinské rohlíčky. Poradíme vám ty nejlepší recepty.
Svatomartinské rohlíčky se neodmyslitelně pojí se svátkem, který se každoročně slaví 11. listopadu. Sv. Martin by měl přijet na bílém koni a dovézt sníh. Proto se peče tvar rohlíčků, který připomíná podkovy koně. Typická náplň je ořechová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Místo droždí dejte do těsta smetanu na šlehání
Svatomartinské rohlíčky se často pečou z kynutého těsta, ale pro změnu vyzkoušejte vynikající rohlíčky z nekynutého těsta, které jsou za chvíli hotové. Těsto většinou obsahuje zakysanou smetanu nebo smetanu ke šlehání. Jedná se o sváteční pečení, proto na ingrediencích nešetřete. I když se rohlíčky nejčastěji připravují s ořechovou náplní, můžete si je připravit i s náplní makovou, povidlovou nebo tvarohovou.
Jak připravit svatomartinské rohlíčky
S postupem na přípravu svátečních rohlíčků vám pomůže náš videorecept, ve kterém vám představíme tradiční recept na nekynuté rohlíčky s ořechovou náplní, a uvidíte - na jazyku se rozplynou jako první sněhová vločka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Jak upéct kynuté svatomartinské rohlíčky? Chutnají skvěle s ořechovou nebo makovou náplní, na suroviny jsou nenáročné
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
3. 11. 2023 13:18