7 jídel z patisonu: I z méně známého kultivaru tykve připravíte chutná jídla
Tento méně rozšířený kultivar z čeledi tykvovitých se stejně jako dýně a cukety vyznačuje velkou úrodností. Stačí mít na zahradě několik rostlin a můžeme se těšit na velkou úrodu bílých nebo žlutých patisonů. Připravili jsme pro vás výběr oblíbených receptů na jejich zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Chřupavé patizonové podkovičky plněné sýrem
- Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku
- Zapečené brambory s patizonem
- Pangasius s cuketovo-patizonovým teplým salátem
- Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny
- Patizon po mexicku
- Pečený patizon
1. místo
Nakrájené plátky z patisonu obalujte v trojobalu a smažte z nich řízky. Podle tohoto receptu jsou ještě vylepšené o směs z ementálu a česneku, kterou nejprve slepíme vždy dva plátky patisonu a společně je obalíme.
2. místo
Vynikající zapečené plátky patisonu potřené ochucenou houbovou směsí a na povrchu posypané nastrouhaným parmezánem si nezadají s jinými jídly. Podáváme je s bramborem nebo pečivem. Houbová směs je výborná z vlastnoručně nasbíraných lesních hub i z koupených žampionů.
3. místo
Na cibulce orestovaný patison je skvělý zapečený v troubě spolu s brambory podle tohoto receptu. Jídlo je ostřejší, a to díky pikantnímu koření. Výsledný pokrm ještě vylepšíte přidáním smetany, sýru či vajec.
4. místo
Z patisonu můžete připravit i jednoduchou zeleninovou přílohu k masu, např. k rybě. Na oleji opečte kousky cukety, patisonu a mrkve, a to vše propojte hořčicí se smetanou a dochuťte kořením. Na netradiční příloze si zaručeně pochutnáte.
5. místo
Uvařte si tento vynikající zeleninový guláš, ve kterém vám nebude chybět ani kousek uzeniny. Hustý guláš příjemně zasytí a skvěle si na něm pochutnáte. Pokud ho chystáte i pro děti, tak uberte chilli papričky, protože jinak dají pokrmu ostřejší chuť.
6. místo
Užijte si nápaditý způsob servírování vydlabaného patisonu - naplňte ho fazolovou směsí a upečte v troubě. Parádně si pochutnáte a jistě oceníte originální vzhled pokrmu. Jídlo můžete ještě doplnit čerstvým pečivem.
7. místo
Podle sedmého receptu připravíte velmi jednoduché jídlo - na kostky nakrájený patison s kmínem upečte v remosce a podávejte s brambory a tatarskou omáčkou. Toto jídlo zvládnete levou zadní a přitom si skvěle pochutnáte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Dýně a tykve mají v kuchyni široké využití. Jsou výborné na polévky i na koláče
Barevné houby v našich lesích. Jaké houby se sbírají, které jsou nejlepší a jak vypadá moderní houbaření?
Jak uvařit poctivý bramborový guláš? Vydatný chutný pokrm dobře zasytí, přitom levně a snadno
Komentáře