7 jarních pomazánek s pažitkou: Svěží natě dají našim pomazánkám tu nejlepší chuť
Pažitka je vytrvalá rostlina, která na zahradě začíná růst, jakmile se jen trochu oteplí. Nejchutnější je čerstvě sklizená brzy na jaře, během léta ztrácí svěžest, ale na podzim si na ní opět pochutnáme. Máme rádi vajíčka s čerstvou pažitkou, ale výborné jsou také pažitkou bohatě posypané pomazánky.
Pažitku je potřeba často sestřihávat nůžkami nebo seřezávat nožem, jinak začne brzy vybíhat do květu a ztrácet výbornou chuť. Pokud máme několik trsů pažitky na zahradě, můžeme si natě dopřát co nejčastěji. Jsou plné živin a vitamínů, které po zimě všichni potřebujeme. Pažitku si při sběru dáváme do cedníku, abychom ji doma mohli jednoduše propláchnout a nechat okapat. Oschlé výhonky vybereme. Osušené natě najemno nakrájíme a není nic jednoduššího, než je přidávat do pomazánek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Na závěr pro vás máme ještě video, které vám předvede, jak připravit pohankovou pomazánku s pažitkou. Pohanka je výbornou surovinou do pomazánek - zvyšuje jejich výživnou hodnotu a dodává jim skvělou chuť. Do pomazánky budete potřebovat naložená sušená rajčata, česnek a zakysanou smetanu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Desatero rad na téma pažitka: Jak ji rozmnožovat, pěstovat, zalévat a sklízet
Komentáře