7 nejlepších receptů na sladké i slané dobroty z kynutého těsta. Co máte nejraději vy?
Kynuté těsto je zázrakem české kuchyně. Upečeme z něj sladké koláče a buchty, uvaříme knedlíky, připravit můžeme i slané pohoštění a domácí nadýchané pečivo. Dá sice trochu práce, ale výsledek vždy stojí za to.
Kynuté těsto připravíme ze čtyř základních ingrediencí: mouky, kvasnic, tekutiny, vajec a tuku. Tato příprava potřebuje naši péči i čas. Důležité je správně uhnětené těsto, se kterým nám pomůže třeba domácí pekárna. Těstu dopřejeme dostatek času, aby dobře vykynulo, a výsledek byl co nejlepší.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí houskové knedlíky
Nejoblíbenější přílohou české kuchyně jsou houskové knedlíky. Připravte si s námi nadýchané a jemné kynuté knedlíky, které využijeme jako přílohu k masu a zelí, nebo třeba ke špenátu. Celý postup můžete zhlédnout v našem video-návodu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Čím naplnit a posypat ovocné knedlíky. Chutná posypka oblíbenou dobrotu ještě vylepší. Každý má rád něco jiného
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Komentáře