7 dobrot s rebarborou: Připravte si sladkokyselý koláč, kynuté knedlíky nebo náplň do palačinek
Sezóna rebarbory nás přímo vybízí zapátrat po receptech, do kterých ji lze použít. Rychle rostoucí listy vylamujeme a očištěný řapík zpracujeme nejen do řady moučníků, ale i do sladkých hlavních jídel.
Vyberte si některý z nejoblíbenějších receptů s rebarborou a připravte si sladkokyselou dobrotu. Protože právě začínají dozrávat jahody, vyzkoušejte rebarboru kombinovat právě s nimi, ale nebojte se zapojit fantazii a vymyslet i jiné zajímavé kombinace.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Dvoubarevná růže z kynutého těsta
- Šátečky s pudingem a rebarborou
- Palačinky s rebarborou, brusinkami a jahodami
- Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
- Marmeláda z jahod a rebarbory
- Hrnkový koláč s rebarborou
- Kynuté knedlíky s rebarborou
1. místo
Rebarboru používáme do řady buchet a koláčů. V tomto kynutém koláči její kyselou chuť kombinujeme se sladkými jahodami a výsledkem je na pohled krásný moučník. Díky tvarohu v náplni je moučník velmi chutný a vláčný.
2. místo
Jednoduchá práce s listovým těstem nám nabízí připravit rychlý moučník, ve kterém se snoubí sladkokyselá chuť rebarbory a jemný vanilkový puding. Upečené šátečky jemně poprášíme cukrem moučkou a lahodná dobrota je hotová.
3. místo
I palačinky můžeme kombinovat s rebarborou. Jejím povařením spolu s jahodami a brusinkami získáme originální náplň. Palačinky naplňte a na talíři dozdobte šlehačkou. Nevíte, podle jakého receptu je usmažit? Vyberte si některý z oblíbených postupů.
4. místo
Koláč, posypaný rebarborou a po částečném upečení potřený vysokou vrstvou bílkového sněhu, bude bezkonkurenční dobrotou na vašem stole. Moučník je posypaný strouhanými ořechy či lupínky mandlí a málokdo mu odolá.
5. místo
Z rebarbory a jahod připravujeme dokonce skvělou marmeládu, kterou mažeme na chléb, palačinky, vánočku či přidáváme do bílého jogurtu. Rebarbora je výrazně kyselá, proto potřebuje marmeláda více přisladit.
6. místo
Hrníčková buchta s drobenkou je rychlá a jednoduchá. Na vymazaný a vysypaný plech vylijeme těsto, které poklademe spařenou rebarborou a ovocem, např. jahodami, a pak už jen posypeme drobenkou.
7. místo
Kynuté knedlíky plníme nejen jahodami, meruňkami či švestkami, ale určitě i rebarborou. Hotové knedlíky pak už jen na talíři dochutíme. Nejčastěji se používá strouhaný tvaroh, cukr moučka a rozehřáté máslo.
Stále váháte jakou dobrotu s rebarborou připravit? Podle následujícího video-receptu se vám určitě podaří chutný koláč s rebarborou a tvarohem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 7 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarborová marmeláda nebo džem: Osvěžující dobrota nakyslé chuti výtečně chutná na palačinkách
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Komentáře