Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Topinky, potřené česnekem, jsou sice jednoduchým, ale přesto velmi oblíbeným jídlem. Připravujeme je různými způsoby - na tuku, nasucho, u ohýnku. Každý má svůj nejoblíbenější postup, ale ne všechny prospívají našemu zdraví.
Nejlepší topinky
Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly rovnoměrně na celé ploše. Vhodný je i jakýkoliv jiný chléb, včetně toustového, nebo drobné pečivo (dalamánky, bagety, rohlíky). Většinou používáme starší pečivo, abychom ho spotřebovali, ale dají se upéct i z čerstvého.
Mohlo by vás zajímat
Jak péct topinky nasucho
Topinky pečené na tuku
Krajíčky chleba smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po vytažení z pánve je odkládáme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečnou mastnotu. Nebo topinky, které lehce potřeme tukem, upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je na talíři ozdobíme.
Kromě toho, že si na topinkách pochutnáme a využijeme starší chléb, představují chutný a jednoduchý způsob, jak zařadit do jídelníčku čerstvý česnek, který prospívá našemu zdraví. To se určitě hodí, zvlášť v chladném období roku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře