Základní druhy cukrářských špiček: Poradíme, které to jsou
Cukrářské špičky jsou malé kovové nebo plastové kužely, které mají různě tvarovaný konec. Vkládají se do cukrářského sáčku, který se naplní krémem a vytlačováním náplně se tvoří dekorace podle druhu špičky.
Cukrařina se bez ozdobných špiček neobejde. Díky nim mají dorty a zákusky krásné krémové dekorace a perníčky krajkový dekor. Některé kuchařky vlastní spoustu druhů špiček, ale my vám poradíme, které jsou nejdůležitější.
Nejpoužívanější druhy špiček
Pro začátek vám pár ozdobných špiček stačí:
- Rovný okraj špičky se používá na kulaté krémové bochánky a indiánky, k plnění makronek, cukroví, trubiček a kremrolí.
- Hvězdičkovitá špička umí vytvořit hezké růžičky. Při vytlačení většího množství krému na jedno místo vznikne tvar karafiátu.
- Stočené hvězdicovité špičky na zdobičce vytvarují bochánek se spirálovitým rýhovaným povrchem.
Atypické ozdobné špičky nám pomohou ozdobit perníčky bílkovou polevou, vytvořit likérovou špici, vytvarovat lístečky, tulipány a věnečky nebo naplnit koblihu marmeládou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Komentáře