Vévodkyně Meghan jí mandle pro krásnou pleť a v létě si vaří tuhle cuketovou omáčku k těstovinám
5. 8. 2022 Historie a zajímavosti
Podle fanoušků britské královské rodiny si omotala prince Harryho kolem prstu a ten prý skáče, jak ona píská. I zarytí nepřátelé Meghan, vévodkyně ze Sussexu, ale musejí uznat, že bývalá herečka, která právě oslavila jedenačtyřicáté narozeniny, vypadá skvěle. Za její perfektní postavou se skrývá promyšlený jídelníček.
Mandle pro krásnou pleť
„Hranolky a víno jsou moje neřesti,“ přiznala Meghan v rozhovoru pro delish.com. Většinu času dodržuje veganskou stravu, i když není přísnou vegankou a klidně si zahřeší hranolky nebo makaróny se sýrem. Aby si tyhle oblíbené pochoutky Meghan mohla občas dopřát, snídá pudink s chia semínky a čerstvým ovocem, někdy ovesné vločky s banány, ke svačině si dává plátky jablek s mandlovým máslem a špetkou mořské soli. Vévodkyně si mezi jídly dopřává docela často mandle. Kromě toho, že zasytí, podle ní jejich konzumace je ideální pro zdravou a krásnou pleť.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbeným dezertem je víno
Obědvá většinou sashimi, tedy sushi bez bílé rýže, ráda má také různě připravenou quinou a zeleninové saláty. Večer má na talíři něco lehčího, obvykle salát, ale nikdy nepohrdne těstovinami.
Místo čokoládového dezertu si raději dá sklenku červeného vína (možná i víc) Nejoblíbenějším je toskánské tignanello, ale je také fanynkou argentinského malbeku nebo pinot noir z Oregonu. V létě dává přednost růžovému vínu, které prý klidně popíjí celý den.
Mohlo by vás zajímat
Meghan a cukety
V poslední době se v souvislosti s vévodkyní Meghan také psalo o jejím receptu na cuketovou omáčku, kterou servíruje k těstovinám. Její kouzlo spočívá v tom, že čtyři hodiny na mírném ohni za občasného podlévání vodou dusí pět nakrájených cuket orestovaných na lžíci oleje s cibulí. Cukety se doslova „rozpustí“ do krémové omáčky.
Mohlo by vás zajímat
Cukety má tahle dvojnásobná maminka opravdu ráda na všechny způsoby. A protože teď je cuketová sezóna v plném proudu, proč si z nich nepřipravit originální večeři? Třeba cuketové „těstoviny“, které už dokonce mají svůj anglický název: zoodles!
Vyrobit se dají úplně jednoduše. Špagety z cukety vytvoří kuchyňské struhadlo mandolína, pomocí obyčejné škrabky na brambory získáte zase pappardelle, když je pak ještě podélně rozkrojíte, máte fettuccine. A ostrým nožem na plátky nakrájená cuketa nahradí v receptech lasagne.
„Zoodles“ skvěle chutnají s bezmasou „boloňskou“ omáčkou!
Připravte si:
- 2 cukety nastrouhané do tvaru špaget
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 větší spařená oloupaná rajčata
- 3 stonky nasekaného řapíkatého celeru
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- 1 polévková lžíce čerstvého oregana
- parmezán na posypání
Jak na to? Rozpalte na pánvi olivový olej, přidejte na kousky nakrájená spařená rajčata a na mírném ohni nechte přiklopené 10 minut dusit. Pak přidejte řapíkatý celer, česnek a oregano, osolte, opepřete a duste ještě cca dalších 10 minut, než změkne řapíkatý celer.
Cuketové špagety prohřejte na pařáku (není nutné je doopravdy vařit), rozdělte na talíře, zalijte omáčkou a podle chuti zasypte parmezánem.
Další možností je čerstvé cuketové špagety vložit do pánve s omáčkou, nechat společně prohřát a pak servírovat.
Zdroje informací:
everydayhealth.com: What Does Meghan Eat? Everything We Know About the Duchess of Sussex’s Diet
delish.com: What Meghan Markle Actually Eats in a Day
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jaké houby do kuby. Ideální jsou hřiby, jde to však i bez nich
Sušené hřibovité houby Nejčastěji používáme sušené tmavší hřibovité houby. Obvykle to bývá směs, kterou jsme si sami nasbírali. Pokud máme nasušené… Číst více
Tradiční pokrmy na vánočním stole: Milujeme rybí polévku, kapra se salátem a vánočku
Stolování o vánočních svátcích je dominantou všeho dění, stůl je krásně prostřený vánočním ubrusem, doplněný svíčkou, dekorací, případně adventním… Číst více
Velikonoční nádivka podle redaktorky Hanky: Dokonale vláčná a vonící uzeným masem
Snad žádná jiná tradiční velikonoční specialita… Číst více
Velká houbová mapa 2023: Kde v září rostou hříbky, kde bedly a kam vyrazit na zdravé kozáky a křemenáče
Snad žádný jiný měsíc v roce si nespojujeme s… Číst více
Lékařka radí, co dělat při otravě houbami: Pomůže aktivní uhlí, v určitých případech ale jeďte hned do nemocnice, varuje
Pokud patříte k těm, kteří zásadně sbírají jen… Číst více
Základní symboly Velikonoc v kuchyni: Pečeme zajíčky, beránky, kuřátka a zdobíme kraslice
Proč je symbolem zajíček Zajíček byl už v pohanství symbolem štěstí a je spojován s Matkou Zemí, protože si nory a hnízda staví pod zemí. Zajíček… Číst více
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
I na druhý svátek vánoční se pokračuje v hodování. Podle tradice by se měla péct drůbež např. kachna či husa. V některých krajích se připravuje… Číst více
Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta
Mazanec se na první pohled zdá být jednodušší než… Číst více
Jak připravit tradiční hubník? Kouzlete se sušenými houbami a se starším pečivem
Hubník je velmi sytým pokrmem, proto se podává jako hlavní chod, samostatně nebo s malým zeleninovým salátkem. K jeho přípravě lze použít houby nejen… Číst více
3 tipy na chutnou bábovku: Vyměňte kakaové mramorování za svěží špenátové
Bábovku lze připravit z jakéhokoli těsta kynutého, třeného nebo piškotového. Dále můžeme přidat ořechy, čokoládu, rozinky, či kokos. Na Velikonoce… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Královské chutě: Princ Harry miluje tenhle slaný sýrový koláč s dokonale vláčnou náplní
Na zeleninové špagety potřebujete jen jednu vychytávku. Ty nejlepší vyrobíte z cukety, brambor nebo červené řepy
Velký přehled struhadel: Kolik stojí to na hranolky, kolik elektrické a co zvládne struhadlo multifunkční
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 5 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29