Vyzkoušejte: Těstoviny z jednoho hrnce!
24. 1. 2014 Vaření
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Na přípravu těstovin z jednoho hrnce (pro 3 osoby) budete potřebovat:
- těstoviny (volbu jejich druhu i množství necháme na vás)
- 1 plechovku konzervovaných rajčat (nakrájených na kostičky) včetně šťávy
- 3 nadrcené stroužky česneku
- 2 velké snítky bazalky (plus několik dalších lístků na ozdobu)
- ½ kávové lžičky červené papriky
- ½ kávové lžičky sušeného oregana
- 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 šálky zeleninového vývaru (přizpůsobte množství těstovin)
- 2 ½ šálku vody (přizpůsobte množství těstovin)
- ½ šálku strouhaného sýru feta
- špetku soli a pepře podle chuti
Ve velkém hrnci smíchejte všechny ingredience kromě sýru, soli a pepře a přiveďte k varu. Vařte přibližně 9 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Během vaření těstoviny občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Také hrnec nepřikrývejte poklicí, aby se přebytečná tekutina vyvařila. Až budou těstoviny hotové, odejměte je z tepla a nechte je ještě několik minut „dojít“.
Výborné je, že těstoviny nebudou suché, ale naopak během vaření do sebe vsáknou vynikající chuť bujónu, rajčat a koření. Výsledný pokrm by pak měl být krémový. Pokud vám zbude příliš mnoho omáčky, můžete ji trochu scedit (což by byla škoda), nebo „zahustit“ právě sýrem feta. Tím také posypte těstoviny na talíři a nezapomeňte také na krásně zelené snítky bazalky.
Díky receptu na těstoviny z jednoho hrnce si užijete nejen jejich výtečné chuti, ale také jejich snadné přípravy. A navíc na vás po hostině nebude čekat skoro žádné nádobí, které byste museli mýt.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 15 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Komentáře
5. 2. 2014 09:25
28. 1. 2014 12:49
27. 1. 2014 15:18
24. 1. 2014 21:48