Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčkové mléčné řezy: Nadýchaný korpus doplňuje tvarohovo-smetanová náplň, která je neuvěřitelně svěží a božsky chutná
Zdroj: Toprecepty, hanivasi

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte rychlé mléčné řezy, kde suroviny přidáváte jednoduše po lžících. Nadýchaný kakaový dezert s vrstvou tvarohu a zakysané smetany uprostřed krásně vypadá a ještě lépe chutná.

Rychlé pečené dezerty

Po náročných dnech si rádi dáváme nějakou tu "sladkou tečku". Nejlepší je dezert, který je hotový během chvíle a není potřeba zabývat se odvažováním ingrediencí. Takové jsou hrníčkové recepty, u kterých veškeré suroviny jen přidáváme lžící, lžičkou a hrníčkem. 

Kakaový piškot s tvarohovo-smetanovou vrstvou

Kakaové moučníky z piškotového těsta s mléčnou vrstvou milují nejen děti. Takový dezert je přitom rychle hotový, jen je ho třeba nechat alespoň dvě hodiny vychladit v lednici.

Základem je nadýchaný kakaový piškot, rozdělený na dvě půlky a uprostřed mléčná vrstva. Při přípravě piškotu je třeba, aby vejce a cukr byly hodně dobře našlehané a aby postupně přidávané suroviny těsto "neudusaly". Proto je lepší sypké suroviny přesypat přes sítko a tím nadlehčit a opatrně je přimíchávat k vaječnému základu. 

Tuto mléčnou vrstvu tvoří tvaroh z kostky (není vodnatý), dále cukr a zakysaná smetana. Společnost jim dělá máslo. Tvaroh a smetana dodávají zákusku báječnou svěžest.    

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Mléčné řezy

Na přípravu mléčných řezů si přichystejte: 6 vajec, 8 lžic třtinového cukru, 2 lžíce oleje, 4 lžíce kakaa, 10 lžic polohrubé mouky a ½ kypřicího prášku. Na náplň: ½  kostky rozpuštěného másla, 6 lžic moučkového cukru, 2 lžíce vanilkového cukru, 1 měkký tvaroh (kostka) a 1 menší kelímek zakysané smetany.

Jak na to? Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do husté krémové pěny. Za stálého šlehání přilévejte olej. Pomalu přidávejte prosátou mouku, kypřicí prášek a kakao. Opatrně promíchejte do hladké směsi.

Připravené těsto nalijte na pečicí papír a rozetřete do tenké vrstvy. Plech dejte do trouby a pečte asi 9-10 minut. Propečenost můžete zkontrolovat špejlí. Když vyjde z těsta suchá, může plech ven z trouby. Pak těsto nechte vychladnout.

Zatím si připravte náplň. V míse vyšlehejte máslo a cukry. Ke směsi přidejte tvaroh, prošlehejte a nakonec přidejte zakysanou smetanu. Vychladlé těsto přepulte. Jednu stranu potřete krémem o výšce zhruba centimetr a přiklopte druhou částí. Buchtu zabalte do pečicího papíru. Dejte do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny. Pak můžete dezert vyndat a nakrájet na požadované řezy. 

Náš tip: Připravit si můžete také oblíbené míša řezy podle tohoto videoreceptu: 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více