Slavnosti moře
29. 5. 2017 Historie a zajímavosti
10. - 11. června bude park na Kraví hoře ve znamení rybích specialit. Již 7. vlna Tsunami nabídne spousty rybích pokrmů od významných brněnských kuchařů, kteří účastníkům připraví jedinečný gurmánský zážitek. Jedná se tak o největší grilování čerstvých mořských ryb a darů moře v ČR.
Ve dnech 10. - 11. června si na své přijdou brněnští milovníci rybích specialit. Stejně jako loni budou moci v parku na Kraví hoře ochutnat celou řadu grilovaných mořských ryb. Tým z Ocean48 doplní rovněž stánky dalších známých brněnských restaurací. Připravujeme rekordní nabídku specialit, tolik druhů ještě nikdy na této akci nebylo. Na Slavnostech moře nebude chybět ani ústřicový bar a pestrá nabídka nápojů – od italského Prosecca či Aperolu přes moravská vína až po lokální pivo nebo kvalitní kávu. „Úplnou novinkou bude zastřešená lounge zóna, která bude situovaná v samém centru dění na trávníku. Celou akci doprovodí latinské rytmy a elektro jazz. Nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci, pro něž bude připraven doprovodný program” uvedl Martin Baráček, spolumajitel rodinné firmy Ocean48, která má v současné době několik poboček v Brně i Olomouci a zároveň dodává ryby do řady restaurací.
Pořadatelé na červnových sedmých rybích slavnostech očekávají účast přes 13 tisíc návštěvníků. Vzhledem k velkému zájmu o další „vlnu tsunami“ plánují už na počátek září letošního roku. „Na gastronomické mořské vlně jede Brno díky otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy v roce 2012 začala tradice pátečních grilování na Minské. Velký zájem návštěvníků si v následujících letech vyžádal uspořádání celodenních akcí pod značkou Slavnosti moře,“ vysvětlil Baráček.
Jako jedna z mála gastronomických akcí je vstup na akci zdarma pro všechny, platit za pokrmy se dá pomocí speciálních čipových karet, které je možno pořídit ve všech provozech Ocean48 a v samotném místě konání.
Karty lze dobít kdykoli v uvedeném období před akcí. Přímo na akci je možné nabití kartou i hotovostí, z kapacitních důvodů však pořadatelé doporučují tak učinit již předem. Ceny jednotlivých jídel se budou pohybovat okolo 130 korun, všechny pokrmy bude možno si nechat zabalit s sebou.
Více informací o události můžete nalézt na FB události: http://bit.ly/Slavnosti_FCB a nebo přímo na webových stránkách akce http://www.slavnostimore.cz/.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejoblíbenější recepty z růžičkové kapusty. Proč je nejlepší v zimě?
Sklizeň kapusty Výhodou pěstování růžičkové kapusty je, že dobře snáší mráz, dokonce po přemrznutí získává tu správnou jemnost a chutnost. Růžičky… Číst více
Jak správně uvařit růžičkovou kapustu? Patří mezi nejhodnotnější druhy zeleniny a v kuchyni se vyplatí
Růžičková kapusta má vysoký obsah vitaminů, především A a C, stejně tak minerálů (především vápníku, železa a draslíku. Díky vysokému obsahu živin se… Číst více
Růžičková kapusta: Zkuste ji třeba s parmazánem, nebo zapečenou se sýrem a smetanou!
Někdy se jí také říká bruselská kapustička nebo… Číst více
Sůl nad zlato: Umíte správně solit? Záleží na tom, jestli solíte maso nebo zeleninu
Jak už ukázala slavná pohádka, bez soli by… Číst více
Dokonalé naložení masa zajistí košer sůl. Kolik stojí a proč se vyplatí ji použít při grilování?
Také vždy přemýšlíte, proč se v některých… Číst více
Jak na to, aby sůl ve slánce nezvlhla: Poradíme vám pár triků, díky kterým zůstane sůl sypká
Sůl ve vlhku mokvá a rozpouští se, což je jev, kterému se říká hygroskopie. Sůl ve slánce nebo v netěsných dózách vlhne, pečivo posypané solí je… Číst více
Kdy solit houby při vaření? Každá úprava hub má svá pravidla, která musíme dodržet. Víte, která to jsou?
Houby obsahují spoustu vody a v okamžiku, kdy je osolíme, začne se voda z hub uvolňovat, což v některých případech není žádoucí, ale v jiných zase… Číst více
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele
Růžičková kapusta je jedna z mála zelenin, které… Číst více
Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli
Masové koule z mletého masa s růžičkovou kapustou… Číst více
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Na růžičkovou kapustu se někdy zapomíná, a to je… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Slepý myši: Tato krajová specialita je hotová během chvilky. Brambory s česnekem jsou prostě neodolatelné
Čemu se říká slepé pečení? Předpečení korpusu z křehkého těsta za pomoci fazolí nebo hrachu
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře