Trendem letošních Vánoc jsou gurmánské dárky
15. 11. 2018 Historie a zajímavosti
Každoroční dilema, co koupíme pod stromeček svým blízkým, je opět tady. Nabídka v obchodech všeho druhu je veliká. Nebo spíše obrovská. Topíme se v moři nabídek a říkáme si „co mám vybrat, co by se mu/jí mohlo líbit“. A tak stále více lidí řeší dárky nákupem delikates v dárkových balíčcích.
Sehnat se dají už hotové dárkové kazety, koše, efektně zdobené krabičky, nebo jen celofánové sáčky s pentlí. Někdy se jedná až u umělecká díla. Obsah se dá často zvolit podle přání - uděláme tak radost zdravým mlsáním, kvalitním alkoholem, výběrovými paštičkami a džemy.
Možná se vám stalo, že rodiče sprásknou rukama nad rozbaleným kávovarem, mixérem, či doplňkem do kuchyně a se strojeným úsměvem oznámí „Ale děti, vy nemáte rozum. Co s tím budeme dělat? A kam to dáme?“.
Tyto reakce většinou nehrozí právě u dárků určených ke konzumaci. Už jen proto, že víme, co kdo má rád, jestli je to „masař“, nebo je na sladké. Je to svým způsobem dostupný luxus, který lze dobře uzpůsobit naší peněžence. Pozor bychom si měli dát na trvanlivost jednotlivých výrobků a skladovací podmínky, některé balíčky totiž musí být uloženy v chladu.
Letos frčí regionální speciality od českých výrobců, což nám potvrdil Olin Bezchleba ze Zábřežské rodinné konzervárny Via Delicia. „Máme nachystané oblíbené sety ze zvěřiny a z lesních plodů, na své si přijdou milovníci specialit z kachen, ze sladkovodních ryb i z kvalitního vepřového a hovězího masa“. Sortiment je skutečně pestrý, stylově balený a ceny jsou dostupné. „Dárkové balíčky dokážeme poslat kurýrem po celé republice, což využívá stále více zákazníků a pro své blízké nechávají balíček poslat s věnováním. O všechno se postaráme.“ dodává Olin Bezchleba.
Pokud tedy míříte do Jeseníků, určitě se cestou nezapomeňte zastavit v Zábřežské manufaktuře Via Delicia.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Jak připravit barevné perníčky: Poradíme vám několik triků pro dokonalé cukroví
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie