Měkké a šťavnaté vepřové řízky: Jak jich docílit? Máme pro vás vychytávku
Může se stát, že místo plánovaných měkkých a šťavnatých vepřových řízků, vyjdou vysušené plátky masa, které se těžko žvýkají a ke šťavnatosti mají hodně daleko. Čím to je a jak tomu předejít? To poradíme v tomto článku.
Na vině může být špatný výběr masa. Pokud chceme, aby byl řízek šťavnatý, zvolíme prorostlé maso, které během smažení uvolní šťávu. Ideální tak je vepřová krkovice. Maso není třeba vyklepat na tenoučký plátek - během smažení by se rychle vysušil. Stačí ho jen rukou jemně vytlačit do strany a pokud sáhnete po paličce na maso, naklepávejte přes mikrotenový sáček.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit měkké vepřové řízky
Tento trik lze použít i u jiných druhů mas a bude fungovat úplně stejně.
- Plátky masa namočíme do mléka a necháme je přes noc odpočívat. Mléko dokáže maso zjemnit, bude šťavnaté a měkké.
- Stejně fungují i jiné mléčné produkty, jako je jogurt, kefír, smetana a další. K nim můžete přidat bylinky, koření nebo třeba česnek.
- Maso je nejlepší nechat odpočívat v marinádě přes noc, ale už i 2 hodiny budou na mase znát.
- Po marinování maso klasicky osolíme, obalíme v trojobalu a osmažíme.
- Během smažení dodržujeme několik pravidel, mezi něž patří dostatek dobře rozpáleného oleje, nesmažit mnoho masa najednou, nesmažit na plný výkon a přebytečný tuk z osmaženého řízku odsát papírovou utěrkou.
Na závěr přikládáme pro inspiraci videorecept na jogurtovou marinádu, kterou využijeme nejen na kuřecí maso, ale i na vepřové nebo na zvěřinu. Maso po marinování stačí jen obalit ve strouhance a rovnou přejít ke smažení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajcatovou omáčkou
Přidáno před 27 minutami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 7 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Komentáře
3. 5. 2024 10:47
3. 5. 2024 07:50