Oldřich Sahajdák kombinuje moderní trendy s tradiční českou kuchyní
La Degustation Bohême Bourgeoise je luxusní podnik v srdci Prahy, které před lety získal michelinskou hvězdu a od té doby ji obhájil již osmkrát. Je to restaurace, kde si v rámci menu dáte třeba i kachnu s knedlíkem, ale rozhodně nebude vypadat tak, jak by vám ji upekla třeba vaše maminka. "La Degu" totiž již patnáct let vede šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Studoval na prestižním The Culinary Institute of America - stejně jako věhlasný šéfkuchař Anthony Bourdain - a kuchařské zkušenosti sbíral ve všech koutech světa.
Filozofií Sahajdákova restaurantu je vymýšlet moderní a módní, chuťově zajímavé variace na klasickou českou kuchyni. Žádná receptura se u nich navíc nepřipravuje dvakrát, takže to, co tam ochutnáte, už si znovu nikdy nedáte. Dalším pravidlem v La Degu je pracovat s lokálními surovinami; Sahajdákův kuchařský tým vaří jen z věcí, které byly dovezené z okruhu maximálně 300 kilometrů od Prahy. Sahajdák se totiž svým hostům snaží ukazovat, že i ze zdánlivě obyčejných surovin, jako je třeba mrkev, se dá vykouzlit nadpozemský, doslova královský gurmánský zážitek.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na křehký škvarkový koláč s rybízovým džemem? Těsto je potřeba dobře vychladit, pak je práce snadná
Roman Vaněk před zraky první dámy představil miniaturní kuchařky: Jsem zvědav, kdo podle nich bude vařit, smál se
Bao buns aneb Kynuté čínské „knedlíky“ s pikantní grilovanou panenkou. Plní se až po uvaření a těsto se předtím potírá olejem