Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Vyzkoušejte ji v pečeném moučníku z tvarohového těsta s pokrájenou rebarborou ochucenou skořicí a drobenkou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,44 g |
Tuky | 188,28 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2023 10:22
maryje12: Zdravím, no vidíte, možná se loupat nemusí- podobně jako žampiony... povrch rebarborových řapíků je takový vláknitý, tak předpokládám, že je to kvůli konzistenci.... Dnes jdu tento moučník také péci a zkusím neloupanou variantu jako vy- vždyť trocha vlákniny navíc je jen k dobru, ne?!
26. 5. 2023 11:19
Protože jsem rebarboru nikdy nejedla, ani jsem nevěděla, že se má loupat. Takže na koláč i s jahodami jsem dala asi 1x1 cm kousky. Neoloupané. Koláč byl vynikající a že byla rebarbora neoloupaná, vůbec nikdo nepoznal. Všem velmi chutnalo…
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
17. 6. 2018 12:14
Včera jsem upekla s rebarborou a je to super
5. 4. 2013 09:53
Vyzkoušela jsem tento koláč - dělala jsem z 1/3 těsta do malé koláčové formy a použila jsem různé druhy ovoce, co mám v mrazáku - jahody, maliny, borůvky a meruňky. Je naprosto vynikající, tvarohové těsto bez mouky je úžasné.
29. 5. 2011 11:36
Terezko, moc děkuji jak za povedenou fotku s povedeným moučníkem a za milá slůvka chvály
29. 5. 2011 09:13
Ivulinko , včera jsem pekla Tvůj koláč a je opravdu úžasný . Hrozně šťavnatý díky rebarboře, nadýchaný a vláčný . Dovolila jsem si přidat obrázek a bodíkuju +14.
17. 4. 2011 15:01
Martinko, děkuji za přidanou fotku a jsem ráda, že chutnalo
17. 4. 2011 12:16
Výborný koláč, dělala jsem ho s jahodami a meruňkami.
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík
29. 5. 2010 17:55
Jani supééér, jsem ráda, že se zadařilo, že chutná a taky za fotku, díky.
29. 5. 2010 16:09
Takže upečeno a moc dobré!! Přidala jsem ještě zbytek švestek, co jsem měla v mrazáku a musím říct, že je to luxusní!! Přidávám foto
29. 5. 2010 09:50
Tak já asi skočím pro tvaroh, jak to tak vidím!! Rebarboru mám v mrazáku a myslím, že to bude super mňamka, vypadá to tak šťavnatě
29. 5. 2010 08:22
ivulinko, zmátl mě název, ale už je v oblíbených, a posílám bodík+
28. 5. 2010 23:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 15 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 4 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 6 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 7 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit drobenku? Každá kuchařka má svůj oblíbený recept, stačí si vybrat
Milujete lehce kyselou chuť rebarbory na sladkém jarním moučníku? Video vám ukáže, jak ji snadno oloupat
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Další recepty
Tématické fráze: rebarbora recepty lívanec na plech lívanec livan rebarbora recept lívan na plech recepty z rebarbory ovocný lívan lívance s rebarborou tvarohový lívan tvarohové knedlíky s rebarborou kynutý lívan na plech lívanec s drobenkou kynutý lívan kynutý lívan se švestkami plech na livance knedlíky s rebarborou recept rebarbora kynuty livan s ovocem lívance na plech
Suroviny: tvaroh, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, vejce, krupice dětská, mléko, rebarbora, skořice, mouka hrubá, cukr moučkový, máslo, tuk, mouka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
13 názorů