7 nejchutnějších moučníků z rebarbory: Osvěžující a kyselkavé moučníky na mnoho způsobů
Hlavní sběr rebarbory je na přelomu května a června, proto ji nepropásněte a připravte si z ní lahodné moučníky, které mají specifickou kyselkavou chuť. Rebarboru můžete kombinovat i s dalšími druhy ovoce, k nejoblíbenějším patří jahody.
Objevili jste na zahradě rostlinu s nápadně dlouhými načervenalými stvoly? Jedná se o velmi chutnou zeleninu zvanou rebarbora, která je specifická svou kyselou chutí využívanou do moučníků, džemů a marmelád. Obsahuje spoustu vitamínu C, B a minerálních látek. Rebarboru vždy konzumujeme až po tepelné úpravě a řapíky oloupeme škrabkou na zeleninu. Přinášíme vám inspiraci na nejchutnější moučníky z rebarbory.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak upéct slavnostní kynutý moučník z rebarbory
Na závěr pro vás máme jeden recept navíc, dvoubarevnou růži z kynutého těsta s náplní z jahod a rebarbory. Nádherně vypadá a ještě lépe chutná. Připravíme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Dále připravíme rebarborovou a jahodovou náplň. Z těsta vykrajujeme kolečka, na které střídáme náplně. Kolečka přehneme a rovnáme do koláčové formy. Potřeme vejcem a pečeme přibližně 35 minut.
Celý postup můžete zhlédnout v našem video-návodu níže.
Pečete rebarborové moučníky? Podělte se o své tipy s námi do komentářů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 15 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 15 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Komentáře