Jihočeská kulajda
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 145 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,11 g |
Tuky | 43,58 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 103,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2013 18:53
15. 7. 2013 15:14
5. 3. 2013 20:35
5. 3. 2013 20:25
21. 8. 2012 07:55
20. 8. 2012 19:54
20. 8. 2012 19:37
20. 8. 2012 19:36
20. 8. 2012 19:25
13. 7. 2012 12:16
13. 7. 2012 11:54
28. 5. 2012 15:37
6. 1. 2012 20:40
13. 1. 2011 18:58
13. 1. 2011 17:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 12 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 12 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kulajda s cibulí: Do jihočeské polévky patří houby a zakysaná smetana, typickou chuť a vůni dodá čerstvý kopr a směs koření
Jak sbírat houby. Jak je zpracovat a využít v kuchyni
Kulajda s pošírovaným vejcem podle Zdeňka Pohlreicha: Recept z legendární restaurace si můžete doma udělat taky
Další recepty
Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda
Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list
Jihočeská kulajda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5RP8
70 názorů