Václavky na smetaně
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,72 g |
Tuky | 101,88 g |
Vláknina | 21,67 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 55,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z časopisu Reva asi 20 let.
Původní recept je bez udání množství surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2015 20:58
23. 10. 2010 21:04
23. 10. 2010 12:37
26. 9. 2010 18:53
26. 9. 2010 16:18
Magdalenko,já zatím 40 let bez problémů a tenkrát by mě to ani nenapadlo že mi může být zleale kolegyně z práce roky je sbírala a jednou se jí tam dostal podobný hřib,ona i chlap křeče a střevní potíže 2 dny a zkušená houbařkataky je nakládám do octu a diky za tip kam je přidat,jen aby rostly
26. 9. 2010 15:52
Ja som podpňovky iba nakladala do octu a robila som knedlíky - povarené, posekané do zemiakového cesta, uvariť a s osmaženou cibuľkou. A kdesi mám recept na podpňovky nakladané s kapustou - zelím, nastrúhaná kapusta s povarenými hubami a nakladač, klasický spôsob konzervovania.
Teraz som sa zapozerala do svojej hubárskej knihy a tam píšu, že václavky = podpňovky za surova spôsobujú tráviace ťažkosti, niektorým jedincom aj dôkladne tepelne upravená huba. Predpokladá sa, že niektorý z druhov podpňoviek, môže byť mierne jedovatý. Ohraničenie a taxonomické zhodnotenie týchto druhov nie je ešte definitívne...
Ja patrím k jedincom, ktorým zatiaľ podpňovka neublížila. Takže zbieram veselo ďalej.
26. 9. 2010 15:22
26. 9. 2010 15:15
Měli jsme sousedku pocházela z Ruska a ta je navlékala na niť,takové korále z toho dělala a sušila to pověšené nad sporákem v kuchyni,když jsme k ní přišli tak celý dům voněl houbami.Dávala to do krup a pohanky a s něčím zapékala v troubě
26. 9. 2010 13:35
26. 9. 2010 13:26
Tejajo, malinko ti budu oponovat, nejlepší polévka, co se hub týče je ze špiček, mají takovou hovězí chuť a je to uváděné i v knížkách a můžu to potvrdit
26. 9. 2010 12:38
Holky všem díky
26. 9. 2010 11:13
26. 9. 2010 08:53
26. 9. 2010 07:15
26. 9. 2010 00:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 9 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 9 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 12 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 12 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vaclavky jak dlouho vařit václavky václavky recept václavky recepty recepty na václavky nakládané václavky recepty na houby václavky václavka obecná recept václavky nakládané příprava václavek recept vaclavky recept na vaclavky recepty z vaclavek recepty z hub vaclavky jak upravit vaclavky jedlé houby václavka recepty houby václavky polévka z václavek omacka z vaclavek václavky příprava
Suroviny: houby václavky, smetana na vaření, máslo, bujón drůbeží, paprika sušená sladká, škrob kukuřičný, šťáva citronová, cukr moučkový, sůl
Václavky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l7Xg
16 názorů