Kuřecí maso na žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenNeutrální chuť kuřecího masa můžeme ovlivnit kořením nebo přísadou, což jsou v tomto případě žampiony. Ty jsou sami o sobě delikátní a vhodně kuřecí maso doplňují. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 069 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 18,18 g |
– nasycené | 10,91 g |
– nenasycené | 7,27 g |
–– mononenasycené | 1,82 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 9,09 g |
– cukry | 0,36 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Neutrální chuť kuřecího masa můžeme ovlivnit kořením nebo přísadou, což jsou v tomto případě žampiony. Ty jsou sami o sobě delikátní a vhodně kuřecí maso doplňují. Pak…
Cibuli a slaninu si nakrájíme nadrobno. Plátky masa nejlépe přes potravinářskou folii zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme a poprášíme po obou stranách hladkou…
Krůtí prso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme zelenou část a světlou část nakrájíme na půlkolečka. V pánvi na…
Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou na proužky s česnekem na plátky, přidáme mletou papriku, na to dáme vyčištěné a nakrájené žaludky na menší kousky a zalijeme vývarem…
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku…
Na troše oleje zpěníme cibuli nakrájenou na proužky, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.Ve vodě, ve které budeme připravovat polentu, necháme…
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s česnekem, až je cibulka sklovitá. Na cibulku nasypeme mletou papriku, ještě chvíli smažíme.…
Na olivovém oleji se lžící másla orestujeme maso nakrájené na nudličky. Po chvíli přidáme nakrájený pórek, žampiony, cibulku i s natí, kostku bujónu, zakápneme sójovou…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a…
Připravíme si bešamel, v rendlíku rozpustíme Ramu nebo máslo, přidáme hladkou mouku, pokud je třeba, přidáme malinko tuku nebo mouky, uděláme světlou jíšku, za stálého…
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme…
Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájíme na kolečka a klobásu na 1/4 kolečka. Rajčata spaříme,…
Vejce vložíme do vařící vody a necháme vařit natvrdo 8-10 minut.Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám nakrájíme na 5mm delší špalíčky.Ve 3dl vody…
Jako první si připravíme nádivku. Mrkev nakrájíme na drobnější kostičky a chvíli povaříme, zcedíme. Žemli nakrajíme taktéž na drobné kostičky a podle potřeby ji trochu…
Cibuli nakrájíme najemno a usmažíme na oleji, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. postupně do ní přilijeme polovinu vývaru a vaříme asi čtvrt hodiny. Pak do ní…
Krůtí stehna omyjeme a nasolíme a na pánvičce krátce opečeme z obou stran na másle dozlatova. Mezitím si připravíme omáčku na jejíž základ použijeme nadrobno nakrájenou…
1. Smícháme vodu, rybí omáčku, rýžový ocet, sojovku, zázvor a česnek. Vsypeme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. 2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme…
Játra umyjeme, dáme do nějaké nádoby, zalejeme studeným mlékem - játra musí být potopena - a necháme přes noc odležet. Druhý den játra umyjeme a nakrájíme na malé kousky…
Stehna zbavíme kůže, posypeme kořením a trošku dosolíme. Zakápneme olejem a dáme alespoň na 2 h uležet do lednice. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na oleji orestujeme…
Víno nalijeme do kastrůlku, vhodíme snítky bylinek, celý pepř a necháme svařit na mírném ohni asi 20 min. Vylouhované bylinky vyndáme a přidáme kalíšek bujonu. Dobře…
Plátky ryby osolíme, opepříme citrónovým pepřem a necháme chvilku odležet. V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem a mlékem.…
Maso oddělíme od kosti a kůže(nevyhazujeme, použijeme na uzený vývar), cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky. Do rozehřátého papiňáku dáme mírně…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57