Bruschetta s rajčaty
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude nám chutnat jako výborná a lehká snídaně, večeře nebo svačina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 614 kJ / 147 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,28 g |
Tuky | 0,52 g |
Vláknina | 11,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělal to na JOJce jeden svalovec, zkusila jsem a je to výborný a svěží, prostě mňam;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2022 17:16
Petra:
30. 4. 2016 19:29
Bruschettu miluju a na tomhle receptu se mi líbí, že už se bagetka nepokápává olejem. V restauracích mi často přijde až moc "nacuclá" olejem.
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
A opravdu se to vyslovuje brusketa.
26. 9. 2014 17:46
MoniqueLaMutti: Spravne se vyslovuje "BRUSKETA"....
2. 9. 2014 14:58
Miluju bruschettu žiju ve Španělsku a tady je rajčat a rajčat, tak to vypadá na dobrý nápad na dnešní večeři hodím večer foto. A k té výslovnosti - říkáme tomu "BRUSČETA" a melo by to být správně
12. 3. 2012 00:03
Holky, obě dvě máte moc hezké foto, ale o to by ani tak nešlo, vypadá to k sežrání, fakt
11. 3. 2012 23:20
Eliza: zrovna jsme se o výslovnosti, jak píšeš, fotogenického jídla, bavili v práci: tak prý "brusketa", říkal jeden, který v Itálii nějaký čas žil
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
no, popravdě.. ta chuť rajčat v tomto období není nic moc, taktéž barva... už se těším na vlastní
a máš pravdu v tom, že je to lahoda, která má jistě mnoho verzí a podob, všechny jsou jistě chutné
11. 3. 2012 23:13
Tohle jídlo je obrovsky fotogenické, zvlášť, když nechybí něco zeleného (nejlépe bazalka). Máte to obě krásné, každá jinak, ale krásné.
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré.. Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
Moje dcera už několikrát připravovala bruschettu s rajčaty, tuňákem, mozzarellou a parmazánovou posypkou, ale zatím mi nedovolila to vyfotit. Ovšem je to hrozně moc dobré.. Recept tu možná i bude...
Mimochodem, jak se to správně čte...? Já fakt nevím, vždycky jsem to vyslovovala "brusšeta", ale teď v reklamě běží výslovnost "brusketa" (ale tam se jedná o tvrdou topinku s příchutí..) Tak úplně nevím - "ňoky" (gnocchi) jsem si osvojila dávno, ale tady si nejsem jistá
11. 3. 2012 22:56
Bahula: děkuju, Evi
11. 3. 2012 22:56
rebeka:Super fotky
11. 3. 2012 18:06
srettka: co bych zdila co jsem zedník byla to dobrota.. už není.. manžel právě hltá poslední
11. 3. 2012 18:03
rebeka:ti pěkně děkuju
si mě svými fotkami totálka zazdila krása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice
si mě svými fotkami totálka zazdila krása nesmírná..toto jsem stvořila?? no bůh mi žehnej, jak emerice
11. 3. 2012 17:59
heřmánečku, hledala jsem, co k večeři a narazila jsem na tvůj receptík malinko upraveno, spapáno, pochváleno.. přidávám bodíček a obrázky, jestli teda nevadí moooc dobré
27. 12. 2010 18:55
Tohle dělá moje dcera ohromnou mísu a je to hned pryč
30. 9. 2010 13:58
+
30. 9. 2010 13:53
to nema chybu, jeste ze jsem se zeptala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 13 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 1 hodinou
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 1 hodinou
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 2 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 2 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 4 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 5 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sušená rajčata jsou delikatesou ve studené i teplé kuchyni. Poradíme vám, jak je připravit snadno a levně
Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno. Nabízíme několik praktických nápadů
Jak připravit oblíbené plněné tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet
Další recepty
Tématické fráze: bruschetta s rajčaty brusketa bruschetta s rajčaty a mozzarelou co s rajčaty bruschetta brusketa recept brusketa s rajčaty brusketa s rajčaty recept bruščeta brusceta s rajčaty rajčatová bruschetta bruscheta s rajčaty recept bruschetta recept bruscetta brusketa recepty bruscheta s rajcaty brusceta recept bruskety recepty bruskety bruschetta výslovnost
Suroviny: rajče, bazalka čerstvá, sůl mořská, pepř drcený, česnek, olej olivový, parmazán, bageta
Bruschetta s rajčaty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyJ3
18 názorů