Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2021 20:38
1. 2. 2013 17:00
19. 8. 2012 17:41
aadulka:
18. 8. 2012 12:56
18. 8. 2012 12:22
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)
6. 7. 2012 20:33
29. 11. 2011 21:27
6. 8. 2011 11:27
20. 1. 2011 20:14
20. 1. 2011 19:40
20. 1. 2011 19:11
10. 1. 2011 16:48
10. 1. 2011 00:15
9. 1. 2011 22:29
9. 1. 2011 22:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 5 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 21 minutami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 1 hodinou
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 1 hodinou
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Olivy jsou jedinečnou lahůdkou nejen středomořské, ale i naší kuchyně. V mnoha jídlech jsou nepřekonatelné
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Další recepty
Tématické fráze: tapenáda z černých oliv olivova topenada olivová pasta topenada tapinada rajčatová tapenáda olivová pasta recept olivová pomazánka tepenáda tapanáda tapenáda z černých oliv recept tapenara pasta z oliv recept olivová tepenáda terpenada pasta z cernych oliv recept pomazánky kapenada topenáda z oliv tarpenáda
Suroviny: česnek, olivy, kapary, petržel, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř mletý
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
20 názorů