Hovězí roštěná
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,34 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem dáme hladkou mouku a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby vznikla omáčka. Můžeme mouku ale klasicky ve vodě rozšlehat nebo rozkvedlat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 6. 2015 09:41
8. 2. 2015 13:39
13. 1. 2014 19:38
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel)
A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...
13. 1. 2014 13:16
12. 12. 2013 13:40
5. 11. 2013 16:46
3. 9. 2013 12:08
4. 4. 2013 08:59
10. 3. 2013 12:56
9. 1. 2013 20:43
1. 1. 2013 16:08
23. 11. 2012 15:16
27. 10. 2012 23:14
20. 7. 2012 15:11
20. 7. 2012 15:08
Masox v hovězí roštěné mi připadá jako jídlo ze závodky. Podle mně tam nemá co dělat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hovězí roštěná hovězí roštěnky roštěná roštěná recept hovězí roštěná recept roštěnky z hovězího masa hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recepty hovězí roštěnka recept na roštěnou roštěná hovězí rostenky recept rostena z hoveziho recepty hovězí maso roštěná recept na hovězí roštěnou rostenka recept recepty hovezi rostenka hovězí roštěnky recept recept hovězí roštěná recept roštěná
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, hořčice plnotučná, vývar masový, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, voda
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
39 názorů