Valašské kúsky
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 772 kJ / 1 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,59 g |
Tuky | 98,20 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 35,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: výstřižek z časopisu Vlasta alespoň 15 roků starý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2011 22:20
Ivulinko, to je úplně jedno, jak je recept starý když to je určitě dobrý. Dávám ti 9.bodík
Jen taková vychytávka a rada, aby se kysaná smetana nesrážela, má se rozmíchávat v malém množství horkého vývaru, nebo horké vody, až pak do hrnce k omáčce. Někomu se může stát, že jí tam mrskne z lednice amůže se pěkně srazit
Jen taková vychytávka a rada, aby se kysaná smetana nesrážela, má se rozmíchávat v malém množství horkého vývaru, nebo horké vody, až pak do hrnce k omáčce. Někomu se může stát, že jí tam mrskne z lednice amůže se pěkně srazit
7. 3. 2011 21:33
Ivulinko, máš to nádherné
7. 3. 2011 21:33
wau....půvabná dobrůtka ještě půvabnější fotěnka
7. 3. 2011 20:53
pisu 5.bod a dal jsem 6...
7. 3. 2011 20:52
supr recept a foto! jenom ten kopr me tam vadi,ktery nemuzu ani videt..ale 5.bod si zaslouzi!
7. 3. 2011 20:38
+3také dělávám podobně,dávám místo žampionů hrášek a s tím koprem a zakysankou to nemá chybuUž jsem dlouho nedělalaFotky zase výstavní
7. 3. 2011 20:36
Ivuli - já dělala houby a kopr - mně to chutnalo, bohužel rodina to odmítla, že buď kopr nebo houby - tady vidíš - co člověk, to jiná chuť, ale já ti stejně dávám ,mně ta kombinace chutná
7. 3. 2011 20:35
Nádhera
7. 3. 2011 20:35
tedy Ivanko, ty Tvoje fotky jsou nádherné receptík je za
7. 3. 2011 20:34
Ivulinko, nádhera! Úplně tady slintám. . . Já nevím, proč sem lezu, když mám hlad. Pěkný recept a ještě hezčí fotky! +1
7. 3. 2011 20:32
...Ivulinko máš bodík...já to dělám pod názvem "Valašské špalíčky" a tento recept přinesl manžel z práce - prý vepřové na houbách a nakonec se vsype do směsky hodně kopru a přidá kysaná smetana...no nevěřila jsem, že to může být tak dobré...určitě posílám bodík....a doporučuju k vyzkoušení...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečená brokolice s bramborami, sýrem a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s krevetami, hráškem a sušenými rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Banánové poháry s ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Domácí zmrzlina dvou chutí
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé hot dogy
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Právě bylo uvařeno:
Fazolová polévka rychlá
Ladkaslunce uvařila před 8 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Bramborová polévka od babičky
Noe_tvori uvařila před 9 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
TerezaD uvařila před 11 hodinami
Srbské žebírko
Kristinaaa uvařila před 12 hodinami
Gnocchi zapečené se špenátem a třemi druhy sýrů
jirikarpisek uvařila před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Lucie1001 uvařila před 13 hodinami
Jablečný linecký koláč
PunkyLucik uvařil před 13 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
PunkyLucik uvařila před 13 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Linea uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kusky valašské recepty proč se srazí smetana staré valašské recepty valašské vepřové kůsky hodně starý recept valašské vepřové maso valašske kusky-recept časopis vlasta diskuze valašké kúsky stary valassky recept proč se srazi zakysana smetana vepřové valašské kůsky recepty z kopru valaske kusky recepty valašské podlesníky valašský vepřový plátek valšské kůsky valasske jidla recepty recept valašské vepřové maso na smetaně
Suroviny: maso vepřové, sádlo, houby čerstvé, smetana zakysaná, máslo, mouka hladká, kopr, ocet, sůl
Valašské kúsky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mzQ
26 názorů