Sirup z černého rybízu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 50 205 kJ / 12 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 7. 2017 20:03
Milenisko: Tak ja sa ospravedlňujem, majú to byť listy čiernych ríbezlí. Neide o preklep, ale chyba vznikla pri prechode na nový dizajn topiek pred časom, kedy externistky prepisovali slovensky zadané suroviny na česky písané. Nie je to moja chyba, napriek tomu ma to veľmi mrzí.
4. 7. 2017 17:31
Doufám, že listy z černého bezu - nikoli z černého rybízu - nejsou překlep. Jelikož už se černý rybíz i černý bez(listy) vaří!
23. 5. 2016 07:26
Hana: Já myslím, že kvalitnější určitě bude sirup z bobulek než z květů, počkala bych si na ně. I na netu, co jsem koukala, tak jsou šťávy z plodů, z květů jsem nenašla.
23. 5. 2016 06:39
Hana: Pani Hanka, v tom vám neporadím. Z jarabiny som nikdy nerobila, ale možno niekto poradí, kto robil.
22. 5. 2016 21:46
Mám dotaz: kvetou jeřabiny - myslíte, že je možné udělat sirup i z jejich květů?
Děkuji za odpověď.
Děkuji za odpověď.
7. 7. 2015 09:39
Je zvláštní, že je stále kritizován jeden z těch málo lidí, kteří tady opravdu zkouší nové a občas i zvláštní recepty a zkušenosti pro ostatní popíše, což mi přijde velmi přínosné.
7. 7. 2015 08:11
casino: Kto chce psa biť, palicu si nájde. Prajem vám vo vašom ironickom a urážlivom postoji voči ľuďom veľa úspechov.
Mimochodom, neviem, ako pre vás, ale pre mňa je oveľa prijateľnejší blbý recept ako blbý človek.
Mimochodom, neviem, ako pre vás, ale pre mňa je oveľa prijateľnejší blbý recept ako blbý človek.
6. 7. 2015 23:33
Ale dyť si vařte jak umíte…
tejaja:
Sama víte, že toto si ani neprskne, ale tý vaší sekundantce, co je tu za vařečku, to vysvětlovat nebudu
Přijde mi, že pomalu ztrácíte nadhled a glanc… už zde http://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pap... jste byla poněkud nevrlá a tady teď, pokud byste chvilku počkala, tak jste mohla reagovat věcně na mé pokusničení a snad byste primitivně nesklouzla do osobní roviny. Z vaší poslední věty mám dojem, že si myslíte, že si naschvál vybírám vaše recepty. Mýlíte se. Vybírám k odzkoušení blbé (dle subjektivního názoru) recepty. Autoři jsou mi šumafuk…
1. Sirupu po uvaření podle rcp bylo 4,7 litru
2. Zkusmo jsem povařil zvlášť ve vodě jen listí; smrdělo to jako povařené kopřivy, ale v sirupu to cítit není
3. Jednu dávku jsem uvařil bez listí… Nepatrný rozdíl jsem poznal, ale jsem zvědav, zda to při ochutnávce pozná i mančaft
4. Pro mě je objevné to, jak málo černého rybízu (ať s listím, či bez listí) stačí k aromatizaci sirupu. Kdybych nevyzkoušel, neuvěřím…
tejaja:
Sama víte, že toto si ani neprskne, ale tý vaší sekundantce, co je tu za vařečku, to vysvětlovat nebudu
Přijde mi, že pomalu ztrácíte nadhled a glanc… už zde http://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pap... jste byla poněkud nevrlá a tady teď, pokud byste chvilku počkala, tak jste mohla reagovat věcně na mé pokusničení a snad byste primitivně nesklouzla do osobní roviny. Z vaší poslední věty mám dojem, že si myslíte, že si naschvál vybírám vaše recepty. Mýlíte se. Vybírám k odzkoušení blbé (dle subjektivního názoru) recepty. Autoři jsou mi šumafuk…
1. Sirupu po uvaření podle rcp bylo 4,7 litru
2. Zkusmo jsem povařil zvlášť ve vodě jen listí; smrdělo to jako povařené kopřivy, ale v sirupu to cítit není
3. Jednu dávku jsem uvařil bez listí… Nepatrný rozdíl jsem poznal, ale jsem zvědav, zda to při ochutnávce pozná i mančaft
4. Pro mě je objevné to, jak málo černého rybízu (ať s listím, či bez listí) stačí k aromatizaci sirupu. Kdybych nevyzkoušel, neuvěřím…
6. 7. 2015 23:29
cathleen:
No, je sezona zavařování..., zkuste si to. Mi vyšlo opravdu o 0,8 litru
No, je sezona zavařování..., zkuste si to. Mi vyšlo opravdu o 0,8 litru
6. 7. 2015 17:20
tejaja:
6. 7. 2015 17:08
casino: Var je odvtedy silnejší a slabší, odkedy sa plameň dá regulovať. Dajte to vrieť na úplne stiahnutý plyn a úplne najsilnejší a uvidíte ten rozdiel. Prajem príjemné upratovanie.
Mimochodom, nechcete si liečiť mindráky iným spôsobom ? Vyskúšať neobvyklé kombinácie pri recepte, zvláštny recept, to áno, to rešpektujem,aj ja to robím. Ale vyberať si pravidelne na mušku nejaký recept a ...., to je už fakt choré.
Mimochodom, nechcete si liečiť mindráky iným spôsobom ? Vyskúšať neobvyklé kombinácie pri recepte, zvláštny recept, to áno, to rešpektujem,aj ja to robím. Ale vyberať si pravidelne na mušku nejaký recept a ...., to je už fakt choré.
6. 7. 2015 10:43
casino: a vy neznáte pojem silnější nebo slabší var? . Někdy to přece vaří tak, že to bublá, stříká všechno okolo (teda úklid této sladké směsi rozprskané z neuhlídaného hrnce mě ve snech děsí dodnes, ta lepkavost, binec, brrr) a nebo to můžete nechat jen jemně perlit, aby se prostě to vařilo jen lehounce a ne prudce.
6. 7. 2015 10:01
casino: asi jsem to neobratně napsala - kilo rozpuštěného cukru v kapalině zvětší objem této kapaliny o 0,6 litru. Tedy - mělo by, podle knihy o výrobě domácích nápojů (džusy, sirupy atd.)
6. 7. 2015 09:58
cathleen:
Aha... Neééé.
Ale cosi mi říká, že je to fuk
Tak počkám a znovu změřím.
Uvidíme
Aha... Neééé.
Ale cosi mi říká, že je to fuk
Tak počkám a znovu změřím.
Uvidíme
6. 7. 2015 09:46
casino: zcela rozpuštěný?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 13 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 43 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 3 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 3 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 3 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 4 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 4 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 6 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Rybíz má pestrou paletu využití. Z bílého můžete mít skvělé víno
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový recepty šťáva z černého rybízu černý rybízový sirup sirup z rybízu sirup z červeného rybízu sirup z rybízu recept šťáva z černého rybízu recept cerný bez recepty sirup z černého bezu sirup z černého bezu za studena sirup z bobuli černého bezu šťáva z rybízu recept recepty z rybizu rybíz sirup černý rybízový recepty sirupy černý rybíz štava černý rybíz marmeláda černý rybízovy sirup recept sirup z červeného rybízu recept výroba sirupu z rybízu
Suroviny: rybíz černý, rybíz černý, cukr, kyselina citronová
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
35 názorů