Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem
Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a zdobení dortu už záleží jen na vaší zručnosti a fantazii.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 8 851 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,25 g |
Tuky | 209,15 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 43,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...
falešná marcipánová hmota: http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...
Občas se mi ve vzkazech objeví dotaz na tuto fázi, kterou zkušené pekařky a kuchařky zvládají levou zadní, ale pro začínající kuchařinky je záludností už příprava korpusu na zdobení. Snad se tedy ty zkušenější nebudou zlobit za tento recept/nerecept :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2018 18:05
3. 4. 2017 22:34
3. 4. 2017 22:21
5. 4. 2016 15:38
5. 4. 2016 15:13
20. 3. 2016 23:09
20. 3. 2016 23:06
20. 3. 2016 22:49
20. 3. 2016 22:43
20. 3. 2016 22:36
14. 1. 2014 18:04
14. 1. 2014 18:02
14. 1. 2014 17:41
Máslového dej tedy jen slabou vrstvu, aby se měl marcipán na co přichytit. On pak bude znát minimálně ve spojení s tvarohovou náplní
14. 1. 2014 17:34
9. 10. 2013 20:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 20 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 14 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 14 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 16 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma dort: Co potřebujete vědět, abyste při pečení dortu uspěli
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krásně ozdobený dort je naší chloubou. Jednoduchý trik nám usnadní krájení upečeného korpusu na rovné pláty
Další recepty
Tématické fráze: práce s marcipánem postup potahování dortu práce s marcipánem postup při potahování dortů potahované dorty máslový krém pod marcipán pečeni dortů videa-marcipán dorty s marcipanem potahování dortu video jak se pracuje s marcipanem marcipánové dorty jak pracovat s marcipánem krém na dort pod marcipán potahovane dorty postupy jak potahovat dort jak dat marcipan na dort marcipánové dorty postup jak se potahuje dort marcipánem marcipánový dort postup marcipánové dorty fotogalerie
Suroviny: korpus, máslo, mléko, mouka polohrubá, cukr moučkový, marcipánová falešná hmota, ovoce
Korpus na dort - jeho plnění a potahování marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B19x
54 názorů