Sametová rajská omáčka
Rajská omáčka - sladká, hustá, trochu pikantní, milovaná napříč generacemi. Co kuchařka, to alespoň trochu odlišný recept, který pokládá za ten jediný dobrý. A určitě jsou všechny vynikající!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,38 g |
Tuky | 33,87 g |
Vláknina | 6,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 33,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčku můžeme, ale nemusíme závěrečně přecedit, já to dělám spíše jen pro jistotu, máme rádi 100% hladkou strukturu. To samé platí pro zahuštění moukou - nemusí být, díky zelenině je omáčka hustá i tak - záleží na preferenci strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2011 15:42
rebeka:jééé, děkuji MOC za první bodík! podle taťky, který mě tuhle pochoutku naučil by v rajdě kořenovku určitě neměla chybět. Ale je pravda, že hodně lidí ji nedává. Chce to vyzkoušet, co je lepší.
6. 7. 2011 15:17
Rebi - já osobně každou omáčku zahajuju kořenovkou (tedy zeleninou) nebo zeleninovým vývarem vlastní výroby, neumím si to prostě představit jinak. Šlehačku tam sice nedávám, dávám kysanou smetanu, ale nakonec proč ne že jo....
6. 7. 2011 15:11
hmm,já teda do rajdy smetanu nedávám,ale jak píšeš:každému chutná něco jiného... no,proč to nezkusit někdy jinak,novotám se nebráním
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
jenom by mě zajímalo,jestli se do rajské dává nebo nedává kořenová zelenina
nedávno jsme měli s kolegyňkama v práci bouřlivoudiskuzi na toto téma
tebe tady na Topkách vítám jako "novicku" a posílám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový chleba
Přidáno před 22 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MoniTom uvařila před 35 minutami
Béřovický králík
hcharvatova@seznam.cz uvařila před 44 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
bystrouska uvařil před 1 hodinou
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 12 hodinami
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 13 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 14 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 15 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma rajská omáčka: Uvařme poctivou českou klasiku tak, aby byla dokonalá
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak dochutit rajskou jak dochutit rajskou omacku rajská o rajská omáčka perník rajská omáčka z perníku čim dochutit rajskou rajská omáčka s perníkovým kořením čím dochutit rajskou omáčku perník do rajské omáčky zahuštění rajské omáčky perník do omáčky rajska omačka rajská z perníku rajská omáčka s perníkem rajská perník rajská omáčka recept top recepty rajská omáčka rajská s perníkovým kořením rajská omáčka zahuštěná perníkem jak dochutit rajskou omáčkou
Suroviny: olej, cibule, mrkev, celer, petržel, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, rajče loupané, protlak rajčatový, kečup ostrý, ocet, cukr, sůl, mouka hladká, smetana ke šlehání
Sametová rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KAGz
18 názorů