Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 069 kJ / 1 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,68 g |
Tuky | 24,56 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 162,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná.
Chtěl bych vás obeznámit, jen tak pro zajímavost, že název kluski pochází z polštiny, a v češtině se název píše kluzky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 1. 2012 00:27
Vždyť se nemusí tak striktně dodržet recept.Já nepoužívám Knor nebo spíš jen vyjímečně,ale neznamená to, že ho zatratím.Prostě si použiju svojí jíšku nebo ameriku.Každýho věc.Taky bych tam Heru nedala, ale spíš máslo.Každý dá co mu vyhovuje a chutná.Ono je to prakticky obdoba vepřového nadivoko,když odmyslím tu smetanu.Omáčku si upravím dle našich zvyklostí a chuti.
Hele a také bůhví co budem vařit letos,spíš z čeho,jak nám vše podražuje.....proč tolik negativa?Zbytečné.
Hele a také bůhví co budem vařit letos,spíš z čeho,jak nám vše podražuje.....proč tolik negativa?Zbytečné.
8. 1. 2012 00:21
Omlouvám se, než jsem to naklepal, tak mě Bendík předběhl
8. 1. 2012 00:19
To je zase večer jak v parlamentě.
Nechápu ty emoce. Ruku na srdce dámy, kdyby Pavelk nepoužil Heru tak ani neceknete. Když projdu většinu receptů tak zde používané suroviny jsou daleko horší : vegety,podravky, masox,creme fine,bio vývary,kořenící směsi apod.
Poč si neděláte vývary z kostí a nemrazíte do zásoby ?
Zahuštění- Pavelk použil tzv. záklechtku z polohrubé mouky to neznáte ?
Předpokládám,že Knorr jíšku použil kvůli dobarvení. Osobně bych použil máslo, dozlata cibulku a klasickou jíšku. Ale jinak neomdlévám ani se mi neobrací žaludek a jsou tu recepty horší, ale dobře obodované.
Trochu tolerance v tom srabu do kterého se řítíme.
Nechápu ty emoce. Ruku na srdce dámy, kdyby Pavelk nepoužil Heru tak ani neceknete. Když projdu většinu receptů tak zde používané suroviny jsou daleko horší : vegety,podravky, masox,creme fine,bio vývary,kořenící směsi apod.
Poč si neděláte vývary z kostí a nemrazíte do zásoby ?
Zahuštění- Pavelk použil tzv. záklechtku z polohrubé mouky to neznáte ?
Předpokládám,že Knorr jíšku použil kvůli dobarvení. Osobně bych použil máslo, dozlata cibulku a klasickou jíšku. Ale jinak neomdlévám ani se mi neobrací žaludek a jsou tu recepty horší, ale dobře obodované.
Trochu tolerance v tom srabu do kterého se řítíme.
8. 1. 2012 00:18
Pěkný receptík+14Ty kluzki nemají chybu,jsou moc fajnTy bych si dala i jen tak,třeba s osmaženou cibulkou
7. 1. 2012 23:59
Můj názor je, že omáčka není tak strašná. To, že je zahuštěna moukou rozmíchanou ve vodě a instantní jíškou? Instantní jíšku či takzvanou záklechtku zde používá spoustu kuchařek a kvůli použití této jíšky pokrm přece není chemická hnusota. Spousta zdejších kuchtiček používá masox, vegetu i tuto jíšku a nikdo si nestěžuje... A co se týče nýzvu, hlavní je pokrm a ne jméno, nebo ne? Jsou tu i horší názvy.
7. 1. 2012 23:23
Eliza:Kdyby jsi četla i poznámky,tak by jsi věděla,že této omáčce říkají vnuci "božská",to proto,že jim velice,ale velice chutná více než nějaké hamburgry,chesburky,hranolky a další svinstva
7. 1. 2012 23:18
ALENA:Co je ,podle tebe,hnusota?
7. 1. 2012 23:17
Kolemjdoucí nějak příliš vidí do našich vztahů... Ovšem nevšimla jsem si, že by můj milý Colombo používal natolik exaltovaný výraz jako "božský"... Neřekla bych, že mě to "pobuřuje", to je pro mě v oblasti vaření opět jen zbytečné silné slovo...
7. 1. 2012 23:15
je vidět, že několik kuchařek se zděsilo, stejně jako já, a jsem ráda, že to ještě s tím naším vařením není tak tragické, i když ostatní osvědčená jména zde diskutující zase pochlebují. chtěla bych vidět, zda tu umělou hnusotu skutečně uvaří. já bych jedině zkusila ony knedlíčky, snad. ale takovou "božskou" omáčku jedině
7. 1. 2012 23:14
Eliza:To proto ,že víš o vaření prd!
7. 1. 2012 23:12
Eliza:A co tě tak pobuřuje?Tvůj oblíbenec Colombo vaří běžně s umělou jíškou, maximálně tam dá masox.
7. 1. 2012 23:05
Eliza:naprosto souhlasím!! A jako \"třešnička\" je tam místo másla Hera. No konec. Nic ve zlém, ale jestli tomuto \"čemusi\" plnému umělých věcí a náhražek se říká božská, je mi ne trochu, ale hodně smutno
ach jo...
ach jo...
7. 1. 2012 22:44
Takže ta takzvaně "božská" omáčka z titulu se skládá z vody, polohrubé mouky, tmavé jíšky Knorr, 1 dcl šlehačky, soli a pepře. Rozumím tomu správně? Bože, proč...??? Je mi najednou nějak smutno...
7. 1. 2012 21:20
Tak já se přiznám, že i když jsem v Polsku co chvíli, tak takové knedlíčky neznám Jinak
7. 1. 2012 21:04
Jana Remkova:Jani,tak sem s nim!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 13 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 2 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 6 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: klusky kluzki klusky recept nahrazka solamylu maso s omáčkou boňská omáčka bramborové knedlíky kluzki jíška z hery recept klusky recept maso s omáčkou jíška do zásoby kluzski prostřeno jiska zlata haná rozbor hovězího masa zlatá haná jíška brambory s omackou a maso čím zahustit omáčku knor omáčka na tmavá masa kam pouzit heru tuk kuřecí s božskou omáčkou
Suroviny: maso, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika sušená sladká, mouka polohrubá, jíška tmavá instantní, šlehačka, tuk hera, brambory, vejce, solamyl, sůl
Maso s božskou omáčkou a "kluski"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P534
56 názorů