Jelítka Rozpis na 10 kg
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 122 821 kJ / 29 355 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 947,53 g |
Tuky | 1 779,39 g |
Vláknina | 228,00 g |
Cholesterol | 7,13 g |
Sodík | 76,71 g |
Sůl | 190,00 g |
Sacharidy | 2 278,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Směs do jelit můžeme i péci na plotně (míchá se) a kroupy se používají do polévky.
Při zabijačce se dělají i žemlová jelítka, staročeská žemlová jelítka, francouzská jelítka (bílá), ledvinová jelítka, nejsou tak známá a každé má svoji recepturu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2024 10:20
Dobrý den, měla bych zájem o recepty. Bylo by tedy možné je zaslat ? Moc děkuji
26. 4. 2013 22:58
Tak klidně přidávej a když k tomu dáš své postřehy při vaření .... Škoda, že nemáš fotky.
A podobné, jako "Solení masa na uzení" můžeš dát do článků.
26. 4. 2013 20:56
26. 4. 2013 20:50
26. 4. 2013 14:20
26. 4. 2013 13:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 3 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 14 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejstrašidelnějších jídel světa: Na hadí polévku, smaženou tarantuli nebo oční bulvy tuňáka si troufnou jen ti nejotrlejší
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
Deset odpovědí na nejčastější otázky k zabijačkám: Poradíme základy, které potřebujete vědět a nemáte se koho zeptat
Další recepty
Tématické fráze: žemlová jelita žemlova jelitka recept na domácí jelita jake kroupy se pouzivaji do zabijacky napichani masa na uzeni žemlové jelito jake kroupy do jelit jak se delaji jelita kroupy do jelítek jelítka žemlová pečené kroupy s krví staroceska jelitka recept na žemlové jelítka domácí žemlová jelítka recepty mistra uzenáře jelita žemlová zemlove jelitka žemlové jelítko recept domácí jelítka jak se dělají jelítka
Suroviny: maso z vepřové hlavy, lalok vepřový, škvarky, slezina, kroupy, krev, pepř mletý, koření nové koření mleté, majoránka, zázvor mletý, cibule, sůl, vývar, střevo tlusté, koření
Jelítka Rozpis na 10 kg
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLZz
6 názorů