Fermentování bylin na čaj
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rostliny se sbírají v době květu nebo i dříve.
Dělám už hodně let podle paní Dagmar Lánské.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2018 08:40
ukocouradoma: Děkuji, budu ráda
12. 1. 2018 16:36
Super tip, musíme to zkusit.
30. 5. 2012 21:35
Ještě jednou děkuju za zájem
30. 5. 2012 19:40
moc prima recept určitě vyzkouším+13
30. 5. 2012 19:30
Díky Jaruško, musím nasbírat.
30. 5. 2012 11:39
Tak to se mi moc líbí
30. 5. 2012 11:29
Jsem ráda, že se vám recept líbí, děkuju za zájem
30. 5. 2012 11:28
1974andrea: Ano, fermentují se listy
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
spagetka: vidíš, přidat borůvčí je výborný nápad
Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je zelený čaj a fermentuje - to je ten tmavý
30. 5. 2012 10:15
Jarko, uloženo a už se těším
30. 5. 2012 10:11
Jaruška, úžasný recept. Ukladám a vyskúšam.
30. 5. 2012 09:48
Dělám taky tak.
30. 5. 2012 09:27
velice zajímavý recept, který jsem vůbec neznala
30. 5. 2012 09:01
Markitek: Autorka to srozumitelně píše v předposlední a poslední větě. Prostě ty listy se touto metodou jakoby zapaří, zvýrazní se tak chuiť a vůně. Kdyš to suším normálně, tak mi to chutná všechno spíš jako seno, kdežto tímto okamžitě poznám, jaký lístek a z čeho si dávám do čaje
30. 5. 2012 08:53
tak tohle je zajímavé, a chi se zeptat, pro se to nedá jen normálně usušit já teda s tím nemám zkušenost a tak se ptám asi hloupě, jen mi to nesedí, že se to kropí vodou a pak suší, a to je pak z toho normální čaj
30. 5. 2012 08:27
Dělám stejně a ještě přidávám borůvčí - sušené jsou vynikající pro diabetiky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 55 minutami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 1 hodinou
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 2 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 6 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 7 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jak na fermentování potravin? Prodlužme životnost oblíbené zelenině a připravme si tak dávku probiotik ve skleničce
Desatero rad na téma čaj: Poradíme, co o něm ještě nevíte
Další recepty
Tématické fráze: fermentace bylin fermentování čaj z borůvčí listy z borůvčí fermentace čaje co je fermentování jak fermentovat listy jak fermentovat čaj bylinné čaje recepty jak fermentovat bylinky jak se fermentuje caj jak fermentovat čaj z jahodníku čaj z listů jahodníku fermentování bylinek co udělat z borůvčí borůvčí na čaj fermentace čaje recepty co je to fermentování fermentovat čaj
Suroviny:
Fermentování bylin na čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8k9
19 názorů