Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace : Kluci v akci - Vídeňská II
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 6. 2012 11:35
14. 6. 2012 11:24
14. 6. 2012 09:29
14. 6. 2012 07:49
14. 6. 2012 05:01
13. 6. 2012 21:29
13. 6. 2012 20:44
13. 6. 2012 20:40
13. 6. 2012 20:00
13. 6. 2012 19:59
13. 6. 2012 19:53
13. 6. 2012 19:42
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
13. 6. 2012 19:27
Všem vám děkuju za milé komenáře
13. 6. 2012 19:11
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.
13. 6. 2012 19:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 31 minutami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 33 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 54 minutami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 2 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 3 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 4 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová pomazánka kluci v akci pomazánka z ančoviček ančovičky recept vajíčková pomazánka kluci v akci liptavska pomazanka ančovičky pomazánka recept na liptovskou pomazánku ančovičky recepty pomazánka liptauer recepty z ančoviček pomazánky z ančoviček kluci v akci tvarohová pomazánka liptavská pomazánka recept liptovskapomazanka pomazanka z tvarohu pomazánka s fenyklem pomazankaliptovska pomazánka ančovičky pomazánka s ančovičky liptonská pomazánka
Suroviny: tvaroh plnotučný, máslo, okurky sterilované, kapary, ančovičky v oleji, hořčice plnotučná, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pažitka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
24 názorů