Kdoulový džem
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 275 kJ / 2 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,63 g |
Tuky | 1,36 g |
Vláknina | 21,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 655,49 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2015 14:53
27. 12. 2014 21:39
Teší ma však váš záujem práve o tento môj recept (máte rád dulový džem, alebo výrobky z dulí?) a celková snaha o rozšírenie vedmostí.
27. 12. 2014 21:18
Právě v případě kdoule jde o pravou marmeládu, protože je obsažena i v názvu.
21. 12. 2014 12:33
21. 12. 2014 12:10
23. 11. 2014 08:55
23. 11. 2014 00:51
Tak jsem douvařil poslední dáfffku (vlastně podle vašeho rcp to byly 2,5 dávky)
Také jsem obkrajoval (je to produktivnější a člověk cítí pod nožíkem níže zmiňovaný "písek" a vyhne se mu), ohryzky jsem přefikl a vyvařil zvlášť...
Ukázalo se, že s těmi "sušenými" hruškami to nebyl až tak úplně blbý nápad někteří se při pojídání "frgálů" ptali, kde že jsem sehnal sušené hrušky
Tož tak
18. 11. 2014 20:58
17. 11. 2014 23:14
Před čtrnácti dny jsem měl pytel kdoulí..., dnes už zbývá tak asi košík..., a už z kdoulí pomalu kdoulovatím
Dělám kde co: mostardu, jam, sýr, "kůži", chystám se na vaši polífku..., teď zkouším imitaci povidel do buchet a cosi na způsob vařených sušených hrušek na táče
*****
Také plody neloupu (pektin)
Zkusil jsem také (jak uvedeno v rcp) vařit i s jadřinci(pektin). Semínka v produktu mi nevadí (nemixuji), spíše naopak Nevím, zda jste se s tím setkala, ale měl jsem problém s těmi "kamínky" či jak to nazvat? ...snad "pískem"? kolem jadřinců
Nyní tedy jadřince vyloupnu i s tím "pískem" vyvařím zvlášť a následně scezený pektin přidám ke kdoulím.
Ach přírodo! Jak jsem dosud mohl existovat bez kdoulí?
*****
Pro všechny případy vložím foto, že aby nedošlo k záměně s kdoulovcem A věřte nevěřte, stalo se to
22. 10. 2014 20:02
22. 10. 2014 15:09
28. 9. 2012 09:26
27. 9. 2012 19:38
26. 9. 2012 23:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 8 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 37 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 51 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V troubě snadno zavaříme větší množství sklenic i bez zavařovacího hrnce. Poradíme, jak na to
Kdoule příjemně voní a chutná, potřebuje ale tepelnou úpravu. Připravujeme z ní želé a používáme ji do koláčů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Další recepty
Tématické fráze: kdoule recepty kdoulová marmeláda gdoule kdoule kdoule marmeláda kdoulová marmeláda recept kdoule recept marmeláda z kdoulí jak se dělá kdoulová marmeláda gdoule marmeláda gdoulový džem recepty z kdoule marmeláda z kdoule marmeláda z gdoule džem z gdoulí gdoulova marmelada marmeláda z gdoulí dzem z gdoule recepty kdoule recepty z kdoulí
Suroviny: kdoule, skořice, koření hřebíček, cukr krystal, citron, voda
Kdoulový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9nN
14 názorů