Babiččin vaječný koňak
Vaječný koňak neboli "vaječňák" patří k českým Vánocům stejně jako cukroví nebo svařené víno. Popíjet ho můžete po celý prosinec, pokud si připravíte dostatečné množství, neboť se po něm hned zapráší.
Suroviny pro 1
1
1,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 7 779 kJ / 1 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,44 g |
Tuky | 50,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 15,26 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2021 15:52
je super.
20. 11. 2016 18:41
Vydrží vaječnák i 2 měsíce?? :)
13. 12. 2012 21:36
Děkuji moc :)..Jsem ráda, že se ti mé recepty líbí
13. 12. 2012 16:52
Popíjíme,a pokud se začne najednou rychle smrákat, víme, že jsme použili letošní rum z Moravy (to je vtip) ukládám a dávám bod Máš zajímavé recepty, minule mě nějak uniklo filé s rajčaty, to musím zkusit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 2 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 2 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 2 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně skladovat vejce? Do mrazáku patří jedině rozšlehaná
Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce i vánoční likér
Vaječný koňak popíjeli angličtí mniši už ve 13. století. Připravoval se z mléka s rumem a přidávaly se do něj fíky
Další recepty
Tématické fráze: recept na vaječný koňak vajecny konak vaječný koňak bez žloutků vaječný koňak recept bez vajec vaječný koňak recept vaječný konak pro děti vaječný koňak z kondenzovaného mléka recepty vaječný koňak domácí vaječný koňak příprava vaječného koňaku babiččin vaječný likér vajecny liker recept domácí vaječný koňak bez žloutků babičin vaječný koňak vaječný koňak z kondenzovaného mléka bez vajec recept vaječný koňak vaječný koňak bez žloutků recept vaječný likér z kondenzovaného mléka vaječný likér vaječný koňak recept bez žloutku
Suroviny: žloutek, salko, cukr vanilkový, mléko kondenzované neslazené, rum
Babiččin vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K4m
4 názory