Smrže jednoduše na másle
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 311 kJ / 74 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,07 g |
Tuky | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je mi jasné, že surovina je poněkud hůře dostupná, ale musela jsem se podělit. Houby jsem našla dnes na procházce, jsem z toho vedle ještě teď. Jsem houbařka vášnivá až fanatická, ale smrže jsem dosud znala jen z obrázků.
Přemýšlela jsem, jak je jednoduše připravit, aby se chuť nepřebila, zvolila jsem tento způsob a potom stejný nebo velmi podobný objevila na několika kuchařských webech.
Musím připsat, že to bylo jedno z nejlepších jídel, která jsem z hub jedla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2015 20:21
6. 7. 2015 20:17
15. 5. 2013 21:00
Není čeho se bát, v každém atlasu hub jsou popsané jako vynikající jedlé houby, navíc se nedají s ničím nebezpečným splést. Ale to jim asi stejně těžko vysvětlíš, alespoň neubyde.
15. 5. 2013 11:54
10. 5. 2013 22:14
Dnes jsem shodou okolností debatovala o smržích i v práci a se svým dvorním automechanikem a jeho bráchou. Byli na Slovensku (nevím kde) a viděli jich tam spoustu, ovšem v chráněné oblasti, tak se báli sbírat.
10. 5. 2013 21:13
10. 5. 2013 21:11
Alexiss: Alexis, to si představ, že já našla úplnou náhodou 2 smrže přímo na zahradě a vůbec nevíme, že nám tu rostou, dávám ti jejich fotku.
10. 5. 2013 21:05
Alexiss:našla jsem 2 smrže náhodou přímo na zahradě
10. 5. 2013 21:00
10. 5. 2013 20:56
10. 5. 2013 20:38
10. 5. 2013 20:21
9. 5. 2013 21:03
Za recept budu jasně ráda.
Kdybys bydlela blíž, mohla bys ochutnat.
9. 5. 2013 20:54
9. 5. 2013 20:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 11 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 12 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 12 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní jedlé houby: Mykolog Petr Souček doporučuje těchto 10 druhů a radí, na co si při sběru hub dát pozor
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Další recepty
Tématické fráze: smrž smrž recepty smrz recept houba smrž smrž pražský recepty smrž obecný recepty recept smrž smrž pražský houba smrž recepty recepty smrž kde rostou smrže smrž houba smaženice ze smržů recepty na úpravu smržů smrž houba recept smrž příprava smrz-recepty priprava smržů houba smrž recept úprava smržů
Suroviny: houba smrž, máslo, sůl, pepř, petrželka
Smrže jednoduše na másle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqq4
43 názorů