Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 885 kJ / 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 7,66 g |
Vláknina | 0,66 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 237 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 37,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem našla ve staré kuchařce, kterou mi věnovala babička, a protože tu takový ještě není a mohl by někoho inspirovat, dovolila jsem si jej přidat. Takže: (zatím) bez fotky, ale brzy se na hovězí po burgundsku chystám, tak ji pak přidám .-)
Bouquet garni: svazeček z petrželové natě, bobkového listu, tymiánu, někdy i majoránky a česneku svázaný nití a vložený do nádoby, v níž se vaří maso.
Citováno: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/bo... .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2018 21:22
12. 4. 2018 21:21
12. 4. 2018 21:19
12. 2. 2014 22:44
30. 7. 2013 20:40
P.S. Mrkev dávám taky, i když v původním receptu psaná není
28. 7. 2013 14:17
13. 5. 2013 14:17
13. 5. 2013 13:58
13. 5. 2013 13:06
13. 5. 2013 12:58
13. 5. 2013 11:46
13. 5. 2013 11:16
13. 5. 2013 11:12
13. 5. 2013 11:10
13. 5. 2013 10:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 46 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 12 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 13 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 15 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Další recepty
Tématické fráze: burgundské hovězí hovězí burgundské na víně hovězí bourguignon hovězí burgundské burgundske maso hovězí kýta po burgundsku burgundská vepřová kýta hovězi bourgignon boeuf bourguignon burgunskě hovězí hovězí po burbunsku boeuf bourguignon recept francouzská kuchařka julie child hovězí burgignon hovězí burgundská burgunské hovězího masa hovězí po francouzku burgundske burgundská hovězí burgundske hovězí maso
Suroviny: kýta hovězí, bůček vepřový uzený, cibulka, bouquet garni, sádlo, víno červené, mouka polohrubá, sůl, pepř, ořech muškátový
Burgundské hovězí podle francouzské kuchařky - Boeuf bourguignon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6x7l
18 názorů