Rybízovo-jostový džem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 568 kJ / 4 677 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 140,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2013 09:25
tejaja: Asi ne!! Dostala jsem jí plnou mísu!. Možná, jak kde.
31. 8. 2013 08:21
rozmarynaH: to nie je černý rybíz, to je josta
Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč Ďakujem za fotku
Jana Remkova:Janka, dobrý nápad, len už josta je dávno fuč Ďakujem za fotku
30. 8. 2013 19:07
Terezko, dovolila jsem si přidat foto-tentokrát je to josta se švestkami. Já mám malinko jiný postup, ale věřím, že to nebude vadit.
9. 7. 2013 10:00
Jóó, černý rybíz, to je dobrůtka a těch vitamínů
9. 7. 2013 07:22
Bibinka: Janinka, josta rodí tak ako ríbezle, od 2-3 roku, a najväčšiu úrodu máš na 2-3-ročnom dreve. Takže strašie konáriky nemilosrdne odrezať Na rozdiel od ríbezlí ale nedozrieva naraz, bobule dozrievajú postupne, takže stále oberáš tie čierne, dozreté
8. 7. 2013 21:06
tejaja: Terezko, na zahradě mám obé, ještě to není úplně zralé a jsou to dost mladé keříky, tak toho asi nebudu mít dost na marmeládu, musím nějaký ten rok počkat a pak jí udělám. Chuť josty mám ráda a 4.bodíka dávám už teď
8. 7. 2013 20:25
Danielka, mne švagriná na jeseň odstrihla z kríka josty prútiky, strčila ich do kýbla s vodou. Po pár dňoch vyrašili korienky - tam v tej vode. V tej fáze som ich preniesla k sebe do záhrady a zasadila. Na jeseň vyrašili nové listy, všetky sa ujali. Úplne bez problémov.
8. 7. 2013 20:20
danielle72: Danielka, nezháňaj kríček, ale nech ti niekto, kto jostu má, odreže zopár tohtoročných mladých výhonkov, asi 30 cm dlhých. Strč do zeme asi 20 cm a polievaj a polievaj...na jar ti to krásne vypuká a ďalší rok oberáš
8. 7. 2013 20:18
Zuzka: Zuzanka, tak už potom len poprosiť známych, ak majú v záhradke
8. 7. 2013 20:17
Jéé, to je fajné!! Já mám zrovna udělaný rybízovo-angreštový. Miluji dobu zavařování
8. 7. 2013 20:15
Noo, zahrádku právě nemáme, jinak by tam josta jistě byla je to výborné ovoce v koláči, doma milujeme angrešt i rybíz, ale josta je josta
8. 7. 2013 20:07
tejaja: Děkuji, Terezko, už jsem si to našla To musí být dobré, to věřím. Že bych tedy na jaře sehnala keříček, aby se u nás taky zabydlela....?
8. 7. 2013 20:05
danielle72: Danielka, josta je kríženec egreša a čiernej ríbezle. Je to neskutočne zdravé a chutné ovocie.
8. 7. 2013 20:04
Ivana Ch: Ja toto nemôžem...keď sú zrelé jahody, nie je ešte josta, je zelená, keď dozrieva josta, jahôd už dávno niet
8. 7. 2013 20:03
Zuzka:V obchodoch som ešte nevidela, ale nemáš záhradku? To by si si ju potom mohla nasadiť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 21 sekundami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 45 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 54 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér
Jak uvařit rybízovou marmeládu. Jednoduchý postup zvládnou i začátečníci. Vyzkoušejte nejlepší recepty
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: josta recepty josta zavařování kompot z josty marmelada z josty zavařování josty jostový kompot dzem z josty josta džem rybízovo jablečný džem marmeláda z josty recept rybízovo jahodová marmeláda josta kompot zavařování josta marmeláda z josty a rybízu recept na kompoty z josty jostový koláč recept na zavařování josty josta - džem rybízovo třešnova marmelada rybízovo-angreštový dzem
Suroviny: šťáva rybízová, cukr, josta
Rybízovo-jostový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zRr
21 názorů