Sacherove rezy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 254 kJ / 1 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,97 g |
Tuky | 117,74 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 9,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
davky su z original receptu, ja davam o 1PL menej cukru, zda sa mi to dost sladke, ale proti vkusu...
nejde tam ziadna muka
Zdroj: ten recept ma asi 30 rokov a je z nejakeho casopisu, bud Zivot alebo Slovenka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2010 22:37
dortík se mi moc líbí, ať už je Sacherův nebo Novákův...a ta úprava s potahovací hmotou je nádherně jemná...ukládám a někdy upeču, tenhle typ lehkých moučníků se šlehačkou rodina miluje +1m
9. 9. 2009 07:37
No pozrite sa, ako je uvedene pod receptom, ten som opisala zo socialistickeho casopisu a nevola sa Sacherova torta, ale Sacherove rezy. Takze ak ste si ho uz upiekli a ochutnali, budem rada ak napisete svoj nazor, alebo ak vam nie je nieco jasne, rada odpoviem. Ine reakcie povazujem skor za provokaciu a nebudem na ne reagovat.
8. 9. 2009 21:46
Chudák p. Sacher..., ten by koukal, co všechno může nést jeho jméno. Nemám nic proti receptu, je výborný, sama dělám z tohoto těsta roládu a i stejných receptů je i tady několik. Ale... jen nemnoho moučníků má své "rodné" jméno a při jeho vyslovení okamžitě každý ví, o co jde. A tenhle dort zcela jistě p. Franz Sacher - šéfkuchař rakouského kancléře Metternicha - pro vídeňský kongres r. 1814 nepřipravil a zcela jistě by se v dědickém řízení o tento recept nikdo 7 let nesoudil. Dokonce se dá říct, že problém, zda teplá meruňková zavařenina má být na povrchu nebo uvnitř rozkrojeného Sachr dortu, je pro gurmánský svět velmi závažný.
22. 3. 2009 18:13
Trochu som upravila recept, pretoze to muselo byt fakt rychlo a nemala som cas delit zltka od bielkov, takze som vyslahala cele vajcia s cukrom, asi 3min do peny a varechou do toho zamiesala kakao s maizenou, supla na papierom vylozeny plech. nestihala som fotit
21. 1. 2009 23:33
žížalo, slovenština nemá chybu,že? taky si myslím
21. 1. 2009 16:49
za umělecký dojem 1
21. 1. 2009 16:47
cmuckajuci Slovenčina je prostě úžasná
21. 1. 2009 16:43
by som ti poslala cmukajuceho smajla, ale nie je tu :*
21. 1. 2009 15:18
erčičko, jsem to já , ta kedlubna. . ..všude na netu jsem kedlubna a ty jsi zřejmě ta nejlepší malerečka co znám ¨?
21. 1. 2009 15:12
kedlubna, ty si TA kedlubna? z damy?
21. 1. 2009 15:10
Vybusna: asi som celkom nepochopila co si tym chcela povedat... maizena je skrob a toto asi nie je nemecky recept, nemam potuchy aky bol jeho povod, je zo strasne stareho casopisu
21. 1. 2009 13:02
nádhera!
21. 1. 2009 10:18
NÉÉÉ KRÁDA, ALE KRÁÁÁÁÁÁSA
21. 1. 2009 10:17
KRÁDA, MÁŠ JEDNIČKU !
21. 1. 2009 10:04
receptur na pravu, pravejsiu a najpravejsiu sachertortu je naozaj vela. ercicka nam ponukla tu velmi zjednodusenu kuchynsku variantu a nepochybujem, ze jej zakusok je dobry. ta maizena mi tam celkom nie je jasna. no a na obranu, kdeze sa nam podel marhulovy dzem, ktory je v rakuskej recepture sachertorty neodmyslitelny, tak nemci skutocne niekedy naplnaju svoju verziu sacherky slahackou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 56 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 12 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: nejlepší řezy na světě sachr rez nejlepší řezy sacher na plech sladké řezy varecha.sk moučníky řezy sachr dort original original sachr dort teplé moučníky sacher torta řezy na plech sachrrezy sachrove rezy recept na originál sachr dort moucníky a rezy nejlepší sladké řezy recepty zo slahackou recepty na rychlo rychlý sachr dort vidensky sachr dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, kakao, škrob kukuřičný, šlehačka, ztužovač
Sacherove rezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR3R
15 názorů