Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovo-kávové řezy

Výborné řezy se hodí na sváteční příležitosti, zvlášť když potřebujeme něco lepšího než jednoduchou buchtu na plech. Upečený kakaový korpus s rumovou příchutí potřeme ořechovým krémem a doplníme piškoty máčenými v kávě. Řezy na závěr ozdobíme čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby tuhnutí moučníku

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí moučníku)

8. 9. 2013 14:13

Suroviny pro 1 plech

1 plech

30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie23 145 kJ / 5 532 kcal
Bílkoviny97,95 g
Tuky420,50 g
Vláknina23,05 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 628 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy327,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj:Nový čas pre ženy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Andrea

11. 4. 2016 09:53

Jsou výborné :-)

Jana

10. 4. 2016 18:29

Ten recept na rezy poznám, pod iným menom. Je výborný, ja som na piskóty pokládla este kompótované (odkapané) merunky. Cokoládová poleva sa mi dobre a lahko krájala, dala som totiz do várovej cokolády kokosový olej, po natretí na zákusok som ten dala na 10 minút do chladnicky a potom vyndala a nakrájala.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 4. 2016 18:45

anna rumpler: Na dorty a na řezy používám tuhle polevu. Proto,že jsem líná tak tu čokoládu rozpustím nalámanou na dílky přímo ve smetaně ! Nemá to vliv na konzistenci polevy je stejná jako na fotce. Je jí hodně ,takže po uvaření zbytek uložím do malých nádob do mrazáku. Stačí pak nechat povolit pomalu rozhřát v mikrovlnce a je hned použitelná,což je opravdu báječné.:-p
:yes:

anna rumpler

1. 4. 2016 12:09

rumpler@email.cz:-DVeronika.Hrozna: Mohla byste mi napsat tu měkkou čokoládovou polevu se šlehačkou? Děkuji moc :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 1. 2016 19:46

Bahula: Zase mi přijde návštěva celou půl hodinu prohledávám tvoje recepty a nemohu najít nic z banánů ! Máš tam těch receptů moře a ten vyhledávač moc nefunguje. Dej mi linn! Moc prosím !:yes:

Bahula Bahula

16. 1. 2016 16:29

Veronika.Hrozna: Také dělám čokoládou polevu se šlehačkou a aby se nelepila přidávám kousek Omegy na polevy :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 1. 2016 15:04

Bahulko já na něj dávám tu hebkou čokoládovou polevu ze smetany /někde tady je recept/,ne křupavou, takže měkounkou a ta se spíše lepí na nůž! Ále co, stejně už je v pánu,ani drobeček nezůstal ,mohla jsem ho i nalámat! :-D:-D:-D

Bahula Bahula

15. 1. 2016 11:21

Veronika.Hrozna: Dávám do chladničky a vždy krájím až na druhý den. Pokud jsou řezy polité čokoládou jako tyhle, tak nechám čokoládu chvíli povolit, aby se nelámala a pak teprve krájít :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2016 10:49

Bahula:Děkuji za vysvětlení! Krájíš vychlazené nebo dáváš i do mrazáku ,aby se to lépe krájelo?
Ten tvůj řez byl včera nakrájen /nikdo nekoukal jak a nikdo si krajů po krájení ani nevšiml/ jen se každý snažil co nejvíc kousků dát na desertní talířek!:-D Obávám se ,že i kdyby nakrájen rybičkou ,tak by to nikomu nevadilo!:-)

Bahula Bahula

13. 1. 2016 20:17

Veronika.Hrozna: Na mém krájení řezů naprosto nic není. Nejdříve si vystřihnu proužek papíru (šablonu), široký podle toho, jaký chci mít rozměr řezů. Na krájení používám obyčejný rovný nůž, který nahřívám v horké vodě a stále utírám. Začínám krájet špičkou nože, téměř kolmo ke korpusu a pak projedu řez ještě jednou plochou nože. Šablony se téměř nedotýkám, abych si nepokazila polevu, pouze dávám pozor, aby se mi šablona neposunula. Dlouho mi trvalo, než jsem našla, ten správný nůž https://www.toprecepty.cz/recept/23917-visnovy-zak... :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2016 13:58

Veronika.Hrozna:řez jsem uložila 11,30 do lednice /bez polevy/ ať se vychladí 11,45 scházel už jeden kraj.:-S

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2016 09:12

Bahula:Bahulko jedno bys mohla,dát nám všem velké školení o krájení zakusků. Nevím jestli máš doma laser nebo tak něco ,ale koukala jsem na tvůj mandarinkový řez a vypadalo to jako krájené ve výzkumáku laserem !:-O

Bahula Bahula

12. 1. 2016 19:05

Veronika.Hrozna::yes::-D:-D:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 1. 2016 16:48

Bahula: Zítra jdu péct znovu,ty tvoje řezy ,čekám velkou návštěvu ve čtvrtek a hrozně se těším na to ,jak bude řez mizet ,a to ticho....mlask,mlask.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2014 16:14

Bahula:No,jo má !:-( Děkuji za receptík!

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kávové řezy ořechové rezy řezy s ořechy top recepty kávové řezy řezy kávové kavový řez recepty na kávové řezy ořechovo kávový řez ořechovokávové řezy kávové řezy recept ořechovo kavovy zakusek recept na kavove rezy řezy k narozeninám ořechove řezy recept kávový řez recept kavovy řezy recept na ořechové řezy ořechovočokoládové řezy ořechovo kávová roláda kavovoořechové řezy

Suroviny: vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, ořechy mleté, tuk, mouka hrubá, ořechy mleté, cukr moučkový, káva, máslo, rum, piškoty, káva, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Ořechovo-kávové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qokG