Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 649 kJ / 1 350 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,75 g |
Tuky | 99,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 224 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 61,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2013 20:34
tejaja: souhlasím, měla jsem je žluťoučké a upečené, viz obrázky, proto je přidávám
18. 9. 2013 19:54
dievčatá, neviem, čím to je, ale v polievke mám takú skúsenosť ako píšete, zemiaky sú tvrdšie, hlavne na povrchu. Keď som ale robila toto, čo Ivka, tak tie zemiaky boli fakt také ako píše, mäkké, žiadna zmena farby. Možno je to tým, že je tam aj mäso, šťava z neho sa uvoľňuje...
18. 9. 2013 19:23
1974andrea: Andrejko, zeptám se kamarádů chemiků (potravinářských). Neříkám, že to bude zítra, ale rozhodně odpověď zde zveřejním. Vím, že to není nešikovností kuchařek, ale nějakou chemickou reakcí kyselého a pravděpodobně škrobu nebo něčeho jiného (mám právě ověřeno, kromě brambor i z dýně, ale ta škrob neobsahuje, ale škroby se štěpí na cukry). Nevím, ale zjistím.
18. 9. 2013 19:13
rozmarynaH:, maris: Tak aspoň, že nejsem sama Vím právě, že tam dochází k nějaké reakci, takže se prostě neuvaří.
18. 9. 2013 18:55
rozmarynaH: jukni se na fotky, brambory jsem měla po celou dobu krásně žlutoučké, tvrdé nebyly, jen jsem je hlídala po celou dobu, ale jednodušší je je uvařit vedle, to udělám příště, abych u toho taik nestepovala
18. 9. 2013 18:46
hned bych si dala
18. 9. 2013 18:43
1974andrea: já jsem to hlídala po celou dobu pečení, takže opravdu pohoda, bez problémů, manžel by jinak nejedl, to je kritik
18. 9. 2013 18:42
1974andrea: Andrejko, brambory vždycky ztvrdnou, když přidáš kyselé zelí a naberou takovou lehce narůžovělou barvu. Na typu brambor nezáleží. Kdybys dělala kompot z dýně. Musí se dýně nejprve naložit do ředěné octové vody (která se pak vylije) a dýně pak není rozpatlaná a dá se s ní dál pracovat. Takže já brambory vařím oděleně. Kuře a zelí dohromady a brambory zvlášť.
18. 9. 2013 18:39
1974andrea: Andrej - mám stejnou zkušenost, do zelňačky vařím taky brambory zvlášť a uvařené si zaléváme polévkou až na talíři.
Možná, že když se to dlouho peče, přikryté, tak změknout bez problémů.
Kuře na zelí dělám často, ale nikdy by mě nenapadlo do kyselého zelí přidat olivy.
Možná, že když se to dlouho peče, přikryté, tak změknout bez problémů.
Kuře na zelí dělám často, ale nikdy by mě nenapadlo do kyselého zelí přidat olivy.
18. 9. 2013 18:35
varilamyskakasicku:Možná záleží na varném typu brambor. Mně se prostě několikrát stalo, že se v zelňačce neuvařily, od té doby je tam vkládám radši až povařené.
18. 9. 2013 18:22
1974andrea:Ale podle mne záleží i na množství zelí, brambor a dalšího..
18. 9. 2013 18:19
1974andrea: tak já jsem normálně brambory omyla, pokrájela na kostky a dál, jak píši, občas jsem tam koukla, podlila pivkem a zase přiklopila, když bylo vše měkké, pak jsem odklopila a dál dopekla, naopak Andrejko, jsem se spíš bála, aby nebyly brambory moc měkké, to my nemáme rádi, takže jsem to hlídala, ale nemělo to chybku;-
18. 9. 2013 18:16
Ivčo, ty brambory jsou vařené nebo syrové? Mám zkušenost, že se neuvaří, pokud se syrové vloží do syrového kysaného zelí.
18. 9. 2013 18:16
rozmarynaH: já jsem měla doma, co je v surovinách, takže jsem ani nepřemýšlela dál, jen jsem jukala, jak to vypadá, ale chutnalo nám to moc
18. 9. 2013 18:06
Kuřátko musí být velmi chutné. S bramborami a kysaným zelím se nikdy nic nezkazilo-na Šumavě to byl základ stravy (tatínek pocházel od Vimperka). Já bych si tohle jídlo dala hned
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: staročeský pekáček uzená stehna kysané zelí brambor v jednom plný pekáček tri v jednom bramborovy pekacek s kur masemem bramborovy pekacek s kur masem pečené kuře se zelím dohromady v jednom pekáč kuřecí stehno se zelím babicovy dobroty recepty 18.9.2013 dobroty z kurecich stehen spíš v pekacku maso se zeleninou jednom pekáči recepty na kuře dobroty v 1 pekáči kuře ve slanině kuře ve slanině brambory s kuretem dohromady v jednom pekaci dobrots v pekaci babicovy dobroty staročeské kuře bramborovy pekacek s kur.masem
Suroviny: stehno kuřecí, zelí kysané, klobása pikantní, slanina anglická, brambory, paprika sušená uzená, sůl, kmín celý, olivy černé, pivo světlé
Pekáček plný dobrot, aneb "tři v jednom"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Mmj
30 názorů