Medovníky (perníky, perníčky)
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 198 kJ / 6 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,79 g |
Tuky | 119,74 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 075,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.
Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.
Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2010 09:46
6. 12. 2010 14:34
6. 12. 2010 14:16
6. 12. 2010 13:30
6. 12. 2010 13:26
6. 12. 2010 13:24
Ja aj tak nikdy nepochopím, ako niečo také nádherné dokážeš vyrobiť!? O vkusnosti a decentnosti, estetickosti ani nehovorím. Škoda, že si tak ďaleko...
Veľa pozdravov!
6. 12. 2010 13:13
6. 12. 2010 12:48
24. 11. 2010 18:54
24. 11. 2010 18:08
a co sa ti stalo s polevou? miesala si ju rychlo? bola riedka ci moc tuha? alebo opadala?
24. 11. 2010 10:15
Fotku nepridávam, pretože pri tvojich by vyzeralo všetko veľmi úboho.
Ďakujem za recept aj možnosť nazrieť na tvoje stránky. (Neexistuje žiaden taký veľký bod, ktorým by sa tvoje diela dali ohodnotiť...)
5. 11. 2010 15:43
phe,kam se hrabu...???
4. 11. 2010 18:17
6. 10. 2010 15:28
30. 9. 2010 11:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 1 hodinou
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 2 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 4 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 6 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 7 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 8 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Perníkový dort zdobený krajkou z polevy je malé umělecké dílo
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Jak udělat bílkovou polevu na perníčky? Podle receptu připravíme dva druhy polevy a snadno vykouzlíme nádherně zdobené perníčky
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda, bílek, cukr, šťáva citronová, moučka škrobová
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
117 názorů