Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Dokonalou polevu na perníčky připravíme tak, že dvakrát prosátý moučkový cukr a vaječný bílek třeme vařečkou nebo mícháme hnětacími háky, dokud není hladká.
Podle videa zvládne polevu na perníčky úplně každý. Popíšeme obě možnosti, jak polevu vytvořit. Můžeme se pak pustit do zdobení perníčků a užít si to i s našimi dětmi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dva způsoby, jak udělat polevu na perníčky
První způsob vytvoření polevy:
- Do mísy zvážíme 180 g moučkového cukru.
- Dvakrát cukr prosejeme.
- Přidáme 1 bílek.
- Třeme ručně vařečkou asi 20 minut.
- Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
- Polevu nikdy nešleháme ani nemixujeme, dostalo by se do ní mnoho vzduchu a poleva by nebyla stabilní.
- Do mísy navážíme 180 g moučkového cukru.
- Dvakrát cukr prosejeme.
- Přidáme bílek.
- Mícháme hnětacími háky elektrického šlehače asi 10 minut.
- Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
- U tohoto způsobu jsou důležité hnětací háky, výrazně uspoří čas i námahu.
Přejeme, ať se vám zdobení vydaří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete ozdobit perníčky sněhem? Poradíme, jak se vyhnout nejčastějším chybám a připravit správný sníh na zdobení
Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře