Zelné placky II
Suroviny
Porce: 9 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 3 937 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 192,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po připomínkách dodávám, dle chuti přisolte, dejte kmín nebo pepř.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2014 20:26
Vnučka je pekla, ale těch škvarků se sádlem je tam moc. Zvláště po Vánocích by to chtělo trochu odlehčit. Jinak chuťově mňamka.
11. 1. 2014 18:34
vypadá to moc zajímavě a hlavně to bude levné,což je v lednu velké plus....vyzkouším a pošlu dál
11. 1. 2014 09:27
Až na to, že nie sú bezmäsité sú fantastické
smahoova@centrum.sk
smahoova@centrum.sk
11. 1. 2014 09:23
super jídlo
10. 1. 2014 23:39
Je to pecici folie, mam ji uz skoro dva roky a je super. Jen se musi nechat vypect, to je pak smradu jako blazen, ale jinak je uzasna a hlavne skladna, nic se mi na ni nikdy neprichytlo a dobre se myje.
10. 1. 2014 22:24
Lidus: Já používám silikonovou pečící folii - a je fakt super, nemusím stříhat papíry, prostě ji dám na plech, pak se jednoduše omyje, nechám oschnout, složím, uložím. Už ji mám asi rok a pořád slouží.
10. 1. 2014 21:23
softsun - na foto vidím, že používáš silikonovou pečící fólii? Nebo je to jen silikonový vál pro hezké focení Uvažuji nad ní, než kupovat pečící papíry, jsi s ní spokojená? Jinak placky přidávám k oblíbeným a zařazuji do jídelníčku. Niluji staročeská jídla, vyrostla jsem na nich, jen na nějaké občas zapomenu. že vlastně byli.
10. 1. 2014 20:20
Zrovna včera jsem škvařila sádlo a na tyhle zelńáky, jak se u nás říkalo, se chystám. U nás na Šumavě se takhle dělaly a jsou moc dobrý a hlavně hodně jedlý. Kmín a sůl je v zelí, pepř si může každý přidat, vajíčko jsme doma taky nedávali a drží dobře.
10. 1. 2014 19:30
Spojí se to dobře, právě tím sádlem. Já placky nesolím, ale určitě se to dá. Kupuji zelí v Lidlu a to už je trošku ochucené.
10. 1. 2014 18:52
magdalenka: No vidíš, ale když to říkáš, věřím ti. Já také dělávám placky se zelím i škvarky, ale přidávám vajíčko, trochu mléka a kvasnice a jak píšeš i kmín, sůl a mletý černý pepř. Někdy vyzkouším.
10. 1. 2014 18:38
Rozmarynko, spojí sa to. Robievam rada a často, aj zahraničná návšteva (nepoznajúca škvarky) dlabala! Sádlo sa od rúk topí, aj zelí je mokré...samozrejme, treba prisoliť, ja pridávam aj čierne korenie a rascu. Ale niekto to korenie má v zelí.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
10. 1. 2014 18:33
Jen se zeptám, jak se spojí zelí, mouka a škvarky v těsto Asi je také nesolené. Nechybí něco v surovinách
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 23 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelné placky zelné placky z kysaného zelí zelné placky pečené v troubě zelné placky s tvarohem zelné placky v troubě zelné placky na plech zelné placky se škvarkama placky ze zelí zelné placky se škvarky zelné placky recepty recept na zelne placky zelné placičky s tvarohem tvarohovo zelné placky jihočeské škvarkové placky se zelím zelné placky recept recepty zelne placky zelne placky se sádlem staroceske zelne placky zelńáky zelné placky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, škvarky se sádlem
Zelné placky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zJG
12 názorů