Svíčková nejen z koňského masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.
fotky postupně přidám
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 12:30
Madonna Mia: Wikipedie: "Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky jatečného skotu, prasat a koní. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso."
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
Jde o DRUH MASA nikoli o druh jídla. To jen jsme si zvykli na klasickou omáčku nazvanou svíčková, ale jde o maso!!!!
18. 7. 2014 12:06
Svíčková? Svíčková se to jmenuje od toho, že je to ze svíčkové a to pravé a v nejhorším případě falešné. Tohle je tak nanejvýš smetanová nebo zeleninová omáčka s nějakým masem.
16. 7. 2014 14:29
Bela: mali sme manšiu farmu a chovali sme rôzne zvieratá niektoré kôli potešeniu, plemennému chovu, a niektoré sme chovali na mäso
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
NIKDY by som zvieraťu neublížil - akýmkoľvek spôsobom týral. Ale keď nejaké zviera chovám na mäso tak ho čo najšetrnejšie zabijem a zjem bez akýchkoľvek výčitiek, či je to kôň, nutria, králik, morča .....
Raz na ten pseudo "humanizmus" zakapete
Vieš mi odpovedať na otázku o čo menej alebo viac vníma kôň bolesť alebo utrpenie ako ktorékoľvek iné jatočné zviera, prečo by sme koňa nemali jesť?
16. 7. 2014 13:49
Bela: přečtěte si níže psané komentáře.Příště - kritizovat po přečtení komentářů a HLAVNĚ SLUŠNĚ!!!!!! Pokud jste vegetariánka, tak neotevírejte recepty s masem.
16. 7. 2014 13:44
Prasata!!Jak někdo může jíst koně to je fakt šílený!!!!!!!!!!!!
3. 4. 2012 22:19
dala bych si také koňské masíčko
28. 1. 2011 21:33
Petra (neregistrovaný/á): No já tedy nechápu, jak někdo může jíst kuřata . Viděla jste někdy podmínky, ve kterých se chovají ? Do zrní jim přidávají antibiotika a růstové hormony, při přepravě jim běžně lámou křídla a rostou tak rychle, že se samy ani neudrží na nohou. Stokrát lepší koňské maso, když měl ten kůň "pěkný život"... Mimochodem konina byla u nás velmi klasické a oblíbené maso, tedy ještě před tím, než se u nás skoro přestali koně chovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
PS: Jen doufám, že jsem ostatním nezkazil chuť, ale nějak jsem potřeboval zareagovat.
25. 1. 2011 22:03
Ahoj Bibinka ja zijem v it.a poviem ti pravdu,ze konske maso som sa naucila jest ked som bola tehotna,lebo tu lekari namiesto aby ti dali kadejake chemikalie ked ti chyba zelezo ti prikazu jest aspon 2-3 krat tyzdenne. Aje vyborne! Takze dakujem za recept lebo takto by ma ho nnenapadlo ho uvarit.
29. 8. 2010 11:15
Teri , ano i rostlinky jsou živé ....
29. 8. 2010 11:11
Petra, je to presne ako píše špagetka - aký je rozdiel medzi tými zvieratami ? Myslíš, že ryby, prasa...atď. necítia nič ? Nie sú živé ? Aj rastliny sú živé a zožuješ ich mihnutím oka. Majú pamäť a reagujú merateľne na toho, kto im ublížil.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
Petra, je to presne ako píše Bibinka, kôň so zlomenou nohou umiera...je to humánnejšie nechať ho zomierať alebo zabiť, aby sa netrápil ? Nič nie je biele alebo čierne. Existujú aj farby.
29. 8. 2010 10:51
Petra (neregistrovaný/á) - a jaký je rozdíl mezi nááádherným koněm, rozkošným selátkem, skotačivým kuřátkem, hebounkým králíčkem, smutnou srnečkou a tulivým telátkem či hbitou štikou?????
29. 8. 2010 10:44
ja nejsem vegetarianka!Jim normalne veprove,kureci,ryby-u nas klasicke.Ale nechapu,jak nekdo muze jist kone!!!
28. 8. 2010 19:44
Petro(neregistrovaná), copak máš za problém Nikde tu nevidím, že by si se ptala na to, kde se to koňské maso vzalo a už píšeš bláboly, jací jsme kanibalové a představ si, že jsou i výseky koňského masa, zrovna tak, jako na hovězí, vepřové atd.Viděla si zblízka srnku, jak má krásné očia myslivci je střílí-to jsou věci viď
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
Tento kůň z kterého mám ještě maso v mrazáku si zlomil nohu, už jsi viděla koně se zlomenou nohou, že by žilje prostě na utracení, protože kůň téměř stále stojí i spí Taky miluju zvířata bez výjimky a dcera na koních jezdí, má svého a učí jezdit kdo má zájem. Zajímalo by mě, co ty teda vlastně jíš a neříkej že ryby-to jsou taky zvířátka pozor
28. 8. 2010 18:21
Tedy Petro,vy máte vážně dost!Když nejíte maso,najděte si stránky pro vegany a nás "masožravce" nechte v klidu a nepište blbosti o kanibalismu.
28. 8. 2010 18:10
Kdy bude na jídelníčku lidské maso??Ani bych se nedivila,kdyby je jedli ti,kteri jedi kone,psy,kocky,klokany a dalsi zvirata!Přeji všem temto stejny osud jako maji oni-pritom nikomu neublizuji!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 23 sekundami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 9 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 19 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 27 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 32 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 37 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 44 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 54 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak začlenit syrovátku do našeho jídelníčku? Zdravá potravina vzniká při výrobě sýra a hodí se do smoothie i pečiva
Další recepty
Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou
Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
31 názorů