Svíčková omáčka na smetaně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 093 kJ / 1 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,79 g |
Tuky | 17,32 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,43 g |
Sacharidy | 120,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirovala jsem se receptem, který je dopodrobna popsán: www.kucharkaprodceru.cz/svickova-na-smetane-recept/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2021 21:09
marek1989aa: Vážený Marku,
budete se možná divit, ale existuje obojí,
a) část hovězího se jmenuje svíčková a o původu názvu se vede několik diskusí (název podle tvaru.....)
b) svíčková omáčka, kde jejím základem je zadní hovězí maso (kupodivu rozhodně ne svíčková - maso, ta je na přípravu omáčky dokonce nevhodná a chuť takové omáčky je značně ochuzena oproti zadnímu hovězímu), kořenová zelenina a různorodé domácí ingredience (liší se dle krajů i dle chuti v domácnosti) a poctivá smetana (33%).
Prostě svíčková - maso a svíčková omáčka by se neměly setkat na jednom talíři, můžete si svíčkovou - maso použít na vaření svíčkové omáčky, ale je to opravdu škoda. Svíčková - maso je unikátní kus z hovězího, který nemusíte (na rozdíl od hovězího zadního) tepelně upravovat několik hodin, máte z ní skvělé minutkové pokrmy, kdy rychle změkne (2-3min po každé straně, dle hloubky propečení), zachová šťavnatost a specifickou chuť. Hovězí zadní nestojí více, než 50% ceny svíčkové a přitom v podobě pečeně je vynikající a dá omáčce mnohem více chuti a síly, než svíčková - maso.
budete se možná divit, ale existuje obojí,
a) část hovězího se jmenuje svíčková a o původu názvu se vede několik diskusí (název podle tvaru.....)
b) svíčková omáčka, kde jejím základem je zadní hovězí maso (kupodivu rozhodně ne svíčková - maso, ta je na přípravu omáčky dokonce nevhodná a chuť takové omáčky je značně ochuzena oproti zadnímu hovězímu), kořenová zelenina a různorodé domácí ingredience (liší se dle krajů i dle chuti v domácnosti) a poctivá smetana (33%).
Prostě svíčková - maso a svíčková omáčka by se neměly setkat na jednom talíři, můžete si svíčkovou - maso použít na vaření svíčkové omáčky, ale je to opravdu škoda. Svíčková - maso je unikátní kus z hovězího, který nemusíte (na rozdíl od hovězího zadního) tepelně upravovat několik hodin, máte z ní skvělé minutkové pokrmy, kdy rychle změkne (2-3min po každé straně, dle hloubky propečení), zachová šťavnatost a specifickou chuť. Hovězí zadní nestojí více, než 50% ceny svíčkové a přitom v podobě pečeně je vynikající a dá omáčce mnohem více chuti a síly, než svíčková - maso.
6. 2. 2021 17:36
Svičková omáčka neexistuje Svičkova je maso a pro to se pokrmu rika svickova na smetane a ne svickova omacka :D
11. 6. 2020 06:50
148.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 4 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 6 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 8 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 9 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 9 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 10 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řecký sýr Feta a jeho všestranné využití v kuchyni: Ochutnejte to nejlepší
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Suroviny: hovězí zadní, mrkev, petržel, celer, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, hořčice plnotučná, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, citron, vývar
Svíčková omáčka na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwPP
3 názory