Svíčková na smetaně
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,98 g |
Tuky | 124,43 g |
Vláknina | 11,97 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2022 14:31
Za mě... Orestovat na slanině prospikovane maso na vypeku Udělat karamel.. přidat čerstvou zeleninu na hrubo(mrkev celer cibule) "orestovat" přidat koření.. Zalít vyvarem. Dát péct na dlouho...
Vytáhnout maso rozmixovat... Přidat brusinky trocha citr stavy a sladká Smetana a je to pecka
4. 1. 2021 22:46
2. 1. 2021 01:01
2. 1. 2021 00:40
2. 1. 2021 00:06
1. 1. 2021 23:42
1. 1. 2021 23:40
1. 1. 2021 23:28
1. 1. 2021 23:23
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.
1. 1. 2021 23:06
1. 1. 2021 23:01
1. 1. 2021 22:46
1. 1. 2021 22:31
hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají.
1. 1. 2021 22:19
1. 1. 2021 21:17
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku. Co taky nemusí být, že ano!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 19 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 7 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 7 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 8 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 8 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 8 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 9 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 9 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 10 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma svíčková omáčka: Poradíme, jak připravit tento sváteční pokrm
Tajemství šťavnaté sekané je ve správném poměru vepřového a hovězího masa. Známe fígl, díky kterému při pečení nepopraská
4 časté chyby při vaření svíčkové omáčky: Poradíme, na co si dát pozor
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou
Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová
Svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYKz
70 názorů