Prešporské řízky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 200 kJ / 1 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,60 g |
Tuky | 132,61 g |
Vláknina | 16,10 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 30,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Z kuchyně starého Prešporka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2014 15:37
Moc pěkný recept Eli, uložím si jej, jsme řízková rodina a tak každý nápad uvitám
24. 1. 2014 15:11
24. 1. 2014 14:32
Velmi zajímavý recept
24. 1. 2014 14:24
spagetka: Já nic nevyhodím...Nechala jsem si kousek masa, nakrájela nadrobno, opekla, odložila a výpek zaprášila moukou. Zalila jsem to vývarem a milou cibuli, česnek a petrželku v tom uvařila (na osmažení to bylo moc vlhké, ale třeba by to šlo) s jednou bramborou. Pak jsem to rozmixovala, vrátila maso a nakonec jsem do toho rozšlehala jedno vajíčko. Výborná polévka...a já jsem polívková
Kuřecí půjde určitě taky, nebo i krůtí...
Kuřecí půjde určitě taky, nebo i krůtí...
24. 1. 2014 14:16
Vypadá to dobře. Eli, rozumím tomu dobře, že tu směs cibule, česneku, pepře a petrželky už dál nepoužiješ? Takže se dá použít pak v jiném receptu? Bylo by mi líto to jen tak vyhodit. Ale rozhodně vyzkouším. Sice netuším, zda na telecím (kvůli sehnání), ale klidně bych zkusila i na drůbežím, to je taky jemné, co myslíš?
24. 1. 2014 14:13
Eli - paráda, krásný recept i fotky+. Řízek je snad krásný vždycky, ale ten Tvůj obzvlášť
24. 1. 2014 14:05
Teda, tenhle řízek mě dostal!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 1 hodinou
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 3 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 3 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Proč se dává do špenátu mléko? Odpovídáme na časté dotazy
Další recepty
Tématické fráze: řízky bratislavský řízek řízky na česneku telecí kýta řízek presporsky rizek v čem obalit řízky v jaké mouce obalit řízky bratislavske rizky prešporské kuře telecí řízek z kýty telecí rizky telecí řízek prešporská šnicla bretislavske rizky prešporský smažený řízek se salátem videnaky bramborový salát vídeňský řízek originál co s řízky plachutta bramborový salát jídla c.k.mocnářství
Suroviny: kýta telecí, cibule, česnek, nať petrželová, pepř celý, šťáva citronová, mouka hladká, pepř bílý mletý, vejce, smetana ke šlehání, strouhanka, olej, máslo, sádlo
Prešporské řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5BE
37 názorů