Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 8. 2023 12:58
nejlepší recept
15. 4. 2023 12:56
Skvělý! Prý jsou jak z krámu :D
19. 3. 2023 12:48
Skvělý recept, výsledek podle našich představ
5. 3. 2023 17:17
Děkuji za výborný recept, moc jsme si pochutnali, měli jsme s houskovým knedlíkem a se zelím a bylo to dokonalé
14. 7. 2022 09:24
Gregusa: ...jsem rád, že se povedlo a že chutná
13. 7. 2022 15:27
Opravdu luxusní a jednoduchý recept a chuť vynikající. Také už jinak dělat nebudu. Sůl jsem si také zkusil odvážit a je to fakt akorát.. Je to mňamka a přidávám i foto.
4. 6. 2022 11:53
Výborné, jednoduché.
24. 2. 2022 09:15
8. 2. 2022 10:29
Nejlepší výpečky, už je nedělám jinak!!!
24. 1. 2022 12:08
Super recept
16. 12. 2021 19:39
Exklusivní recept. Výsledek je násobkem 100 pct. Nemám slov. Bravo!!!
8. 12. 2021 15:38
casino: no tak do podobného "materiálu" jsem sůl vážila před dvěma týdny. A musím se pochlubit, že fakt dobře. Výsledek musí být pod zámkem!
8. 12. 2021 14:24
hospodyne:
Jj, zdá se to divné, v kuchyni vážit sůl... ale u tohoto rcp, při hnětení masa se solí, je to opodstatněné
V jednom ústavu (blázinec to nebyl nás učili vážit na miligramy...
Pak jsem se zhluboka zamyslel a uvědomil jsem si, že ještě letos budu sůl taky odvažovat:
8. 12. 2021 13:49
Tom Beyk: také často vážím sůl. Jednak jsme velká rodina a hlavně často vařím pro spoustu lidí. To mi kdysi, když jsem začínala vařit i pro brigádníky na hospodářství, poradila matka. A už víc jak padesát let se toho držím, třebaže se to někomu zdá hoodně divné.
8. 12. 2021 09:34
Franibald: Jsem rád, že se recept líbí. Já nyní také používám, jak zde bylo zmíněno, plecko protože u nás se prodává bůček hodně tučný a nemám rád když maso plave v sádle.
Pajca: Je opravdu lepší zvážit maso a odvážit sůl dle výpočtu dole v poznámce. Není to tak velký výdaj koupit malé gramové váhy, které se hodí i na koření.
Děkuji všem za komentáře a jsem rád, že to chutná.
Pajca: Je opravdu lepší zvážit maso a odvážit sůl dle výpočtu dole v poznámce. Není to tak velký výdaj koupit malé gramové váhy, které se hodí i na koření.
Děkuji všem za komentáře a jsem rád, že to chutná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 7 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 21 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 4 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 5 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 8 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Nejlepší recepty z vepřového masa: Vychutnejte si guláš, výpečky a pečené koleno
Vepřové výpečky jsou poměrně levné jídlo a s knedlíkem a zelím tvoří výborný nedělní oběd. Vyzkoušejte je podle našich rad
Další recepty
Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny: bůček, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
casino
Hodnocení receptu je 4,3 (5×)