Čínská kuchyně: KUNG PAO
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct, přidat chilli papričky, arašídy a dochutit zálivkou ze sójové omáčky a vína.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 307 kJ / 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,81 g |
Tuky | 11,59 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 479 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Kung Pao je z hlediska přípravy poměrně jednoduché jídlo, ale rychlost tepelné úpravy je i u tohoto pokrmu klíčová!
Začínající kuchtíci nechť zkusí napřed kuřecí maso (z prs je příprava nejjednodušší, ale z celého kuře je jídlo chutnější). Pokud tepelnou úpravu přeženeme a maso pustí šťávu, tak kuřecí, na rozdíl od vepřového, neztvrdne (tedy, ne příliš).
Záleží také na velikosti nakrájeného masa (lze krájet i na nudličky či plátky) ale pak i ta v uvedená minuta může být moc dlouho. Je lépe se orientovat barvou masa na pánvi, když už je všechno maso na povrchu bílé, pokračujeme dalšími kroky podle postupu.
Žluté víno bývá málokdy žluté. Jedná se o sladké rýžové víno. Lze nahradit i révovým dezertním vínem či stolním ochuceným špetkou cukru, ale i portským, sherry či marsalou.
Wei-su = MSG = glutasol
Zdroj:
D. Klíma: Čínská kuchyně, 1967 upraveno
Pokročilejší kuchtíci mohou zkusithttp://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy...
Pokročilí kuchtíci mohou zkusit http://www.toprecepty.cz/recept/40255-cinska-kuchy...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2014 11:34
29. 8. 2014 17:40
29. 8. 2014 17:04
29. 8. 2014 15:13
Já bych z toho takovou vědu nedělal
29. 8. 2014 14:31
http://www.nytimes.com/2013/09/18/dining/gong-bao-...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 8 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 9 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 11 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 11 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čínská jídla recepty cinska jidla recepty na čínská jídla čínské jídlo pravé čínské kung pao činske kung pao maceny skrob pravé kung pao recept na kumpao nejlepší kung pao recept na prave kung pao kung pao kuřecí kumpao kumpao recepty čím nahradit rýžové víno čínské jídlo recepty příprava kung pao kung pao recept kumpao recept recepty na čínské jídlo
Suroviny: maso kuřecí, vejce, škrob, sůl, sádlo, víno, omáčka sojová, wei-su, chilli paprika čerstvá, arašídy
Čínská kuchyně: KUNG PAO
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVAP
5 názorů