Povidloň
Neobvyklý dezert pocházející ze Šumavy je sice náročnější na přípravu, ale výsledný efekt rozhodně stojí za to. Povidloň, tvořený vrstvou povidel a tvarohového krému se smetanou mezi dvěma pláty nadýchaného odpalovaného těsta, se po odležení doslova rozplývá na jazyku.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 130,25 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace: Apetit 10/2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2014 23:16
20. 11. 2014 15:44
26. 10. 2014 08:59
Michaela Medkova: určitě vyzkoušej, nebudeš litovat
25. 10. 2014 20:43
23. 10. 2014 15:49
17. 10. 2014 11:06
17. 10. 2014 10:44
16. 10. 2014 23:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 12 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Staročeský“ dezert povidloň je hitem i moderních cukráren. Jak jej dnes pečou na Šumavě?
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: povidloň povidloň recept povidloň z kvildy recept na povidloň recept povidloň recepty povidlon povidloň - recept zákusek povidloň povidloň z odpalovaného těsta povidlon apetit povidlon recepty povidlín peceni povidlon povidlon kvilda kvilda povidloň povidloň z kvildy recept povidloň recept apetit odpalované těsto povidloň apetit povidloň dezert povidlon
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, povidla švestková, rum, cukr moučkový, máslo
Povidloň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNz4
8 názorů