Domácí krtkův dort
Recept ještě nebyl hodnocenV devadesátých letech získal tento moučník velkou popularitu, krtkův dort byl hitem mnoha dětských oslav. Čokoládový korpus, banány a pořádný kopec šlehačky zvládnete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 476 kJ / 353 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 88,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V devadesátých letech získal tento moučník velkou popularitu, krtkův dort byl hitem mnoha dětských oslav. Čokoládový korpus, banány a pořádný kopec šlehačky zvládnete…
Doma vyrobený krém z mascarpone a šlehačky je lahodný, jednoduchý a rychlý, všechny suroviny se šlehají najednou. Nadýchaný krém se skvěle hodí na promazání dortů a řezů…
Rolády patří mezi jednoduché a přesto elegantní dezerty, které mají dlouholetou tradici. Variant existuje samozřejmě obrovské množství, ale klasika je klasika. Máme pro…
Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte Pavlovy. Malé dortíky křupavé na povrchu a měkké uvnitř připravíte z vyšlehaných bílků a po upečení nazdobíte krémem z…
Svěží a vláčné, takové jsou tyto řezy s příjemně osvěžujícím krémem ze šlehačky a zakysané smetany. Pod vrstvou krému můžeme korpus pokapat rumem, natřít pikantní…
Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Lehký nadýchaný piškot, na němž leží smetanový krém, který je polštářem pro šťavnaté a lehce kyselé mandarinky. Celé to zakryje pudinkový rozvar. Není na co čekat,…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Skvělý dezert, pro který potřebujete minimum surovin. Pokud máte rádi tradiční medovník, ale nehrnete se do pečení, je pro Vás tento recept skvělým řešením. Nejlépe…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Dort s pudinkovým krémem, vonící po broskvích a s domácí šlehačkou. Takový je dort "Florida", který je krásně lehký, vláčný a vykouzlí úsměv na tváři ať už dospělému, či…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády…
Rolády jsou zpravidla svátečním moučníkem, a to zejména pro svůj vzhled. S tímto receptem můžete doma vykouzlit nadýchanou ořechovou roládu plněnou šlehačkou. K…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáváme vodu po lžících.Po vyšlehání do husté pěny přimícháme lehce mouku smíchanou s práškem do pečiva.Nalijeme na plech s pečicím papírem a…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…
Přemýšlíte, jakou dobrotu upéct pro návštěvu? Zkuste naše koňakové řezy. Nadýchané piškotové těsto a krém s vaječným likérem vás určitě mile překvapí. Moučník je moc…
Upéct roládu bez mouky není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Lehounká jak dech, naplněná šlehačkovým krémem bude exkluzivní tečkou na slavnostní tabuli při…
Chcete tip na rychlý moučník pro nečekané hosty? Skvělým řešením je tato roláda, která se dá naplnit mnoha ingrediencemi z nichž nejjednodušší je právě ušlehaná šlehačka…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…
Lehounké nepečené řezy se vám rozplynou na jazyku. Pudinkový krém je odlehčený sněhem z bílků, díky čemuž má úžasnou strukturu, skoro jako pěna. Tento dezert máte hotový…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Slano-sladké mámení: Jak na slaný karamel, aby se nespálil a nebyl plný hrudek?
Škvarková pomazánka je nejlepší s křupavými škvarky: Její chuť vylepší kyselé okurky a smažená cibulka
Kam na houby podle odborníků na počasí: Hydrometeorologický ústav vydal mapu pravděpodobnosti jejich výskytu