Croquembouche - Krokánbuš
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá se z malých větrníčků, které plníme smetanovým krémem a slepujeme karamelem. Celé dílo ozdobíme nitkami karamelu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 986 kJ / 2 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 113,74 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 288,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Počet větrníčků je dán tím, jak velké je uděláte. Čím jsou menší, tím více práce.
Krokánbuš můžete ozdobit podle fantazie viz fotogalerie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2013 10:24
octavie1: Ikdyž jsou slepené karamelem, tak jdou hezky odloupnout jeden po druhém. Toho karamelu na spelení stačí málo.
20. 4. 2013 09:52
Ahoj, je to super a hned mě napadlo kdy to udělám na tátovi 50. Jen mi prosím řekni, když jsou slepené karamelem jak jdou od sebe. Když si lidi budou brát po jedné jestli to půjde nebo se pyramida rozpadne?
20. 3. 2013 18:07
nádherné
19. 3. 2013 11:13
Jsi šikulka Terko- s dovolením jsem ti přidala foto- jaké "Krokenbůše" jsem stvořila já v lednu- byla to piplačka, ale stálo to za to je to ňamka.
19. 3. 2013 09:00
nádhera - jsi šikulka
18. 3. 2013 23:34
Tohle moc obdivuji, nejsem na takové věcičky ani trpělivá, ani šikovná. Ale pošlu odkaz ségře, ta je přes takové blbůstky kovaná...třeba mi pak dá koštnout......
18. 3. 2013 22:43
Máš to užasný,prostě nádhera!!!! MNAMKY!!!!
18. 3. 2013 21:38
Děkuji. za ty nervy to ale stálo.
18. 3. 2013 21:37
Jéžíši, tak na to bych neměla ani odvahu ani trpělivost. Krásné
18. 3. 2013 21:22
Bibinko, děkuji za uvítání. už dlouho na tyto stránky chodím pro inspiraci, tak už bylo na čase, abych taky něčím přispěla.
18. 3. 2013 21:22
2. kuličky jsou dost malé, to sis vyhrála, ale určitě to stálo za to, moc hezký a chutný dárek. Také bych si dala.
18. 3. 2013 21:20
Terezko, vítám tě v naší Topkové rodině jako noívého člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jinéDávám ti 3.bod
Máš to moc pěkný a každý, co to tuý má je trošku jinéDávám ti 3.bod
18. 3. 2013 20:57
Croquembouche je úplně super, hned bych si dala, mňam! Jen mě překvapila polohrubá mouka v těstě. Já dělám odpalované těsto vždy jen z hladké: http://cms.foodstyle.webnode.cz/products/cokokulic...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 38 minutami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 46 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 10 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Jak připravit profiterolky, plněné dobroty z odpalovaného těsta. Poradíme vám
Další recepty
Tématické fráze: krokambuš crocanbush croquembouche krokanbusch crokanbuš croquembouche recept krokán buš pyramida z větrníčků krokanbouch pyramida z odpalovaného těsta krokambuž crockenbush recept krokambůš recept krokan bus moucnik kuličky z odpalovaného těsta piramida z odpalovaného těsta recepty krokambus krokanbuš foto šlehačkové větrníčky piramida z větrníčku
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, máslo, sůl, voda, smetana ke šlehání, cukr moučkový, ztužovač šlehačky, cukr krystal
Croquembouche - Krokánbuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXop
13 názorů